ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

32 Projeden 9'u Gaziantep'ten

32 Projeden 9'u Gaziantep'ten
YAYINLAMA: 23 Eylül 2024 / 12.25
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2024 / 12.25

GAP Bölgesi'nde Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Programı kapsamındaki teklife çağrı çerçevesinde yapılan 121 başvuru arasından 32'sinin seçildiği, bunlardan 9'unun Gaziantep'e ait olduğu açıklandı.

Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan 12 milyon Euro tutarındaki hibe programından yararlanmak için yapılan başvuruların değerlendirme çalışmaları tamamlandı. Değerlendirme sonucu 32 proje seçildi.

Gerekli şartların yerine getirilmesi durumunda kontrat imzalanarak hibe programından yararlandıracak kurumlar ve projeler şöyle: "Büyükşehir Belediyesi, butik otel onarım ve kullanımı: Kale yakınlarındaki tarihi binanın restore edilip, otel, restoran ve butik otel olarak Gaziantep Kalesi ve çevresinde turizm potansiyelinin artırılması. Gaziantep Valiliği, İl Özel İdare Müdürlüğü, Dayı Ahmet Konağı restorasyonu: Dayı Ahmet Ağa Konağı'nın restore edilerek, kültür merkezi olarak kullanılmasını öngören proje, bölgenin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

Ticaret Odası, Zeugma, Halfeti ve Rumkale’nin turizm potansiyelinin arttırılması: Bölgeyi ve bölgenin kültürel ve tarihi mirasını tanıtmayı amaçlıyor.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, geleneksel Antep işi nakış el sanatının yaşatılması: Antep nakış sanatını canlı tutmayı ve bu yolla ekonomik değerini artırmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi, Naib Hamamı Restorasyonu: Gaziantep Kalesi ve çevresindeki turizm potansiyelini artırmayı öngörüyor. Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Tanıtıp Projesi: Bölgenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı amaçlıyor. Ortopedi A.Ş. Gaziantep Tıp Tarihi Kütüphanesi: Gaziantep'te tıp tarihi arşivlerinden oluşan bir kütüphane kurmayı hedefliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *