ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

3704 cenaze defnedildi

3704 cenaze defnedildi
YAYINLAMA: 20 Haziran 2023 / 12.45
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2023 / 12.46
Büyükşehir belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, Gaziantep’teki mezarlıklara geçen yıl toplam 3704 cenaze defin yapıldı.

Yoksul ve kimsesizlere ücretsiz hizmet veren Büyükşehir Belediyesi geçen yıl, muhtarlıklardan alınan fakirlik belgeleri karşılığında 834 cenazeyi bedel almaksızın toprağa verdi.

Gaziantep’te halen cenazeler asri ve Yeşilkent mezarlıkları da toprağa veriliyor. Cenaze sahiplerinin Yeşilkent mezarlığı yerine asri mezarlığı tercih etmeleri halinde önemli sayılabilecek bir miktarda fazladan ödeme yapması gerekiyor. Cenazesini asri mezarlıkta toprağa veren bir aile, bir kişilik mezar yeri için 225, defin işlemleri için 75, mezar kazdırmak için 125 milyon TL olmak üzere toplam 425 milyon TL bedel ödüyor.

Cenazesini Yeşilkent mezarlığında defin edenler ise bir kişilik mezar yeri ve cenaze hizmetleri karşılığında 60, mezar kazdırmak için 125 olmak üzere toplam 185 milyon TL ödemede bulunuyor. Cenaze defin için yapılan harcama da ortaya çıkan 240 milyon TL fark yoksul ailelerin Yeşilkent mezarlığını tercih etmesine, halk arasında asri mezarlığın zengin mezarlığı, Yeşilkent mezarlığının fakir mezarlığı olarak anılmasına yol açıyor.

Kent merkezindeki asri mezarlıkta altı mezarlık bir aile mezarlığı edinmenin bedeli 1 milyar TL iken bu ve derken çıkışındaki Yeşilkent mezarlığı için 500 milyon TL olarak uygulanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *