ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

38 yıldır soba kovası yapıyor

38 yıldır soba kovası yapıyor
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2023 / 12.49
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2023 / 12.50
İlkokulu bitirdikten sonra kömür sobası kovası ile kebap mangal imalatı yapmaya başlayan ve yaklaşık 38 yıldır aynı işte çalışan Ömer Çifttopal, geçimini zor kazandığını belirtti.

9 aydır boş oturuyorlar

İki çocuğu ile birlikte kömür sobaları için kova imalatı yapıp satan Çifttopal, günde bazen 70 tane kova yaptıklarını ve toptan tanesini 2.5 milyon TL’ye sattıklarını belirterek, “3 ay gibi çok kısa sezonları olduğunu açıkladı. İşçi çalıştıracak gücü olmadığı için iki çocuğunu da okula göndermeyip yanında çalıştırdığını söyleyen Çifttopal, işler eskisi gibi değil, durgun. Bizim zaten sezonumuz kasım ve ocak ayları. Diğer aylarda fazla iş olmaz. Yani üç ay çalışırız dokuz ay boş otururuz. Yaptığımız kovaların birçoğu şehir dışına gidiyor” dedi.

Bir varilden üç kova çıkıyor

Eski varilleri kesip kömür sobası kovası yaptığını, bu sırada büyük tehlikelerle karşı karşıya olduklarını söyleyen esnaf, “Sac olduğu için kesim sırasında bazen elimiz kesiliyor. Ama ekmek parası için mecbur yapmak zorundayız. Yalnız olduğum için çocukları okutamadım çünkü işçiye verecek para kazanmıyorum. Geçim için mecburen ailece bu işi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

15 dakikada 1 kova imal ediliyor

Eski varili satın aldıklarını ve bir Halil’den üç kova yaptıklarını, 15 dakikada 1 kova imalatı yaptıklarını söyleyen esnaf, bazen günde 60 civarında kova yapabildiklerini söyledi mi verginin yüksek olmasından da yakında.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *