ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

4 ayda 23 kişi trafik kazasında öldü

4 ayda 23 kişi trafik kazasında öldü
YAYINLAMA: 03 Ekim 2023 / 17.39
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2023 / 17.40
2004 yılının ilk 4 ayında polis sorumluluk sahasında meydana gelen 2 bin 294 kazada; 23 kişinin hayatını kaybettiği, 637 vatandaşın yaralandığı, 3 trilyon liralık da maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Bu rakamlara göre yalnızca polis sorumluluk bölgesinde günde ortalama 20 trafik kazası oluyor.

637 kişi yaralandı ya da sakat kaldı

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, trafik kazaları ve sonuçlarının genel değerlendirmesinin yapıldığında; yüzde 97 insan unsurunun etkili olduğunun görüldüğünü söyledi.

Arslan, 2004 trafik yılı nedeniyle kazaların azaltılması, ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, toplumda trafik bilincinin yerleşmesi ve herkesin bu konuda duyarlı hale gelmesi için yapılan etkinliklerin artırılarak devam edildiğini bildirdi.

4 ayda 4 trilyonluk maddi hasar oluştu

32’nci kez sahneye konulan “Ehliyet senin neyine, dön Şinasi evine” adlı tiyatro ile topluma gerekli mesajların verilmesine devam edildiğini, önemli kavşaklarda ve halkın yoğun olduğu alışveriş merkezlerinde 15 bin adet eğitici bilgiler içeren broşürlerin dağıtımına başlandığını, ayrıca sürücü ve yaya eğitimine de ağırlık verildiğini anlatan Arslan, “Trafik kazalarında ölen ve yaralanan sürücü ve yolcuların önemli kısmının kaza anında emniyet kemeri kullanmadıkları görülmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araçlar içinde meydana gelen ölümleri yüzde 30, ağır yaralanmaları yüzde 40 oranında azalttığını ortaya koymaktadır” dedi.

Trafik kazalarının yüzde 97’si sürücü kusurundan

Ölümle sonuçlanan kazalarda oluşan yaralanmalar incelendiğinde yoğunlaşmanın yüzde 48 ile baş boyun, yüzde 37 ile göğüs, karın, kalça, yüzde 8 omurga ve göğüs duvarı yaralanmaları olduğunu söyleyen Arslan şöyle konuştu, “Son yıllarda alınan tedbirler ve denetimler sonucu emniyet kemeri kullanımının şehirler arası karayollarımızda yüzde 93’lere çıkarıldığı ancak, şehir içi yollarda yok denecek kadar az olduğu görülmektedir. Oysaki yine yapılan bilimsel araştırmalar ve kaza istatistikleri şehir içi yollardaki kaza riskinin otoyollara nazaran 5, şehirler arası yollara nazaran ise 2 kat daha fazla olduğunu göstermektedir”

Arslan 6-29 Mayıs tarihleri arasında “emniyet kemeri kullanımı” kampanyasına vatandaşların destek olmasını şehir içi ve şehirler arası ayrımı yapmaksızın sürücü ve yolcuların mutlaka emniyet kemeri takmasını, bunu alışkanlık haline getirmelerini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *