ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

4 Bin 218 yetişkin okuma yazma öğrendi

4 Bin 218 yetişkin okuma yazma öğrendi
YAYINLAMA: 15 Ekim 2024 / 16.30
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2024 / 16.30

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV), İşlevsel Yetişkin Okur Yazarlığı Programı (İYOP), kapsamında 1998-2004 yılları arasında toplam 4 bin 218 yetişkin okuma yazma öğrendi.

İYOP Gaziantep Temsilcisi Esin Özgül, programlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Başkanlığı işbirliğiyle okulu yaşını geçmiş gençler ve okuma-yazma öğrenmemiş ve 50-60 yaşına kadar gelmiş yetişkinlerden oluşan geniş bir halk kitlesini kapsayacak şekilde uygulandığını söyledi.

Haftada 3 gün, 3 saat olarak verilen kursların 3 haftalık eğitim seminerinde başarılı olmuş gönüllü öğretmenler tarafından yürütüldüğünü ifade eden Özgül, "Programımız kapsamında 1998-2004 yılları arasında 3 bin 427'si kadın 791'i erkek olmak üzere toplam 4 bin 218 yetişkin okuma yazma öğrendi" dedi.

Özgül, İYOP'un 1. kademe okuma-yazma kursunu bitiren ve Halk Eğitim Merkezi tarafından okur-yazarlık belgesi alan kursiyerlerin İYOP 2 programındaki kurslara devam ettiğini, bu kursu tamamlayanlara ise AÇEV tarafından katılım belgesi verildiğini belirtti.

Kurslarında yetişkinlere, özellikle kadınlara sadece okuma-yazma değil, hayatta kendilerine gerekli olacak bilgiler konusunda da eğitim verdiklerini ifade eden Özgül, şöyle konuştu: "Kurslarımızda yetişkinlere sadece okuma-yazma değil normal hayatta kendilerine gerekli olacak bilgileri de veriyoruz. Kurslarımızda miras hakkı, aile planlaması, çocuk eğitimi gibi konularda özellikle kadınları bilgilendiriyoruz." Özgül, kursları sonrasında yetişkinlerin kendilerine olan güvenlerinin arttığını, kurslarda öğrendiklerini çocuklarına ve ailelerindeki diğer bireylere de anlattıklarını ifade etti. Özgül, kursiyerlerine derslerde günlük tutturduklarını, günlüklerde yazılanların bir kişinin okuma-yazma öğrendiğinde neler hissettiğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *