ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

41 kişiye, 18 milyar ceza uygulandı

41 kişiye, 18 milyar ceza uygulandı
YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 12.49
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 12.58
Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioglu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, 2003-2004 av döneminde, 41 kişiye, kara avcılığı kanununa aykırı davrandıkları için 18 milyar TL para cezası uygulandığını söyledi.

Niziplioğlu yaptığı açıklamada, 41 kişiye 18 milyar TL para cezası uygulanırken, 340 adet avlanma kartı satılarak da 12 milyar TL tahsilat yapıldığını belirtti.

Niziplioğlu, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmaları, geliştirilmeleri, avlanmaların kontrol altına alınması, Avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi, ilgili kamu ve özel hukuk tüzel kişilikleri ile iş birliğinin sağlanması ve uluslararası sözleşmelere ve Avrupa birliği mevzuatına uyumu amaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Al Komisyonu kararları doğrultusunda avlanma mevsiminin 16 Ağustos 2003 ve 15 Şubat 2004 tarihleri arasında olacağını, il avlaklarında avcıların, çarşamba, cumartesi, pazar ve tatil günlerinde avlanabileceğini, diğer günlerde ise avlanmanın yasak olduğunu belirten Niziplioğlu, Şahinbey ve Nizip ilçelerin de ise 2003-2004 av sezonunda avlanmanın tamamen yasak olduğunu kaydetti.

Niziplioğlu, şöyle devam etti: “Amanos dağlarının, milli park statüsüne alınması çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi orman mühendisliği fakültesi öğretim görevlileri tarafından, huzurlu yaylasını, Amanos milli park alanı içine dahil edilmesi ile ilgili olarak hazırladıkları rapor, doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğünü iletildi. Gaziantep sınırları içinde insanlarımızın mesire yerleri ihtiyaçlarını temin etmek için yeni mesire yerleri tespit çalışmalarımızda sürmektedir”

Niziplioğlu, Gaziantep’e özgü endemik flora ve faunanın tespiti için çalışmaların sürdüğünü, Türkiye florasına göre ilde 58 adet endemik bitki türünün mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *