ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

4400 derslik açığı var

4400 derslik açığı var
YAYINLAMA: 15 Haziran 2023 / 13.00
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2023 / 13.10
Milli eğitim Bakanlığınca ‘Eğitime yüzde yüz destek’ adı altında başlatılan, Gaziantep’te ‘Okul yap adını yaşat’ kampanyası çerçevesinde yürütülen proje, hayırsever vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, haziran ayında Gaziantep Valiliği’nce ‘Okulu yap adını yaşat’ kampanyasının, Eylül ayında ise Milli Eğitim Bakanlığı’nca ‘Eğitime yüzde yüz destek’ kampanyasını başlatıldığını hatırlattı. Atak, bu süre içinde 15 İlköğretim Okulu, bir Güzel Sanatlar Lisesi ile bir Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yapımı için protokol imzaladığını belirtti.

Gaziantep’te derslik ihtiyacının 4400 civarında olduğunu ifade eden Atak, şunları söyledi:

“Kampanyamız başarıyla devam ediyor, iş adamlarımızın kampanya ilgisi güzel. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hem hayırseverlerin yaptıracağını hem de Bakanlığımızın yaptırmayı planladığı en az 20 okulun açılışını yapmayı planlıyoruz. Gaziantep’in 4400 derslik ihtiyacı var. Bu okulların 1000’e yakın derslik ihtiyacını kapatacağını düşünüyoruz. Böylece derslik sıkıntısını bir nebze de olsa aşmış olacağız.”

Hedeflerinin her derslikte 30 öğrenci okutmak olduğunu belirten Atak, “İdeal sayıyı şu anda yakalayamasak bile dersliklerde buna yakın bir mevcudun olması, bizim için başarıdır” dedi.

Atak, protokolleri imzalanan okulların yapımına mart ayında başlanacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *