ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

50 iş yeri selden zarar gördü

50 iş yeri selden zarar gördü
YAYINLAMA: 31 Ocak 2022 / 15.19
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2022 / 15.19
Organize Sanayi Bölgesi’nde bu kez de sel afeti…

Şiddetli yağmur ve dolu organize Sanayi bölgesindeki bazı işyerlerinin sular altında kalmasına yol açtı. Selden 50 civarında fabrika zarar görürken, ilk belirlemelere göre zararın 10 milyon $ civarında olduğu belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesi

doğal afetleri hazırlıksız

Organize Sanayi bölgesi yaklaşık iki ay önce meydana gelen kar nedeniyle oluşan göçük ve çökmelerden sonra önceki akşamda şiddetli yağmur ve dolu zarara yol açtı. Edinilen bilgilere göre, dört ile altı saatleri arasında aralıksız yağan yağmur ve dolu nedeniyle fabrikaların yağmur suyu kanalları tıkandı.

Bu arada Sanayi içerisindeki kanallarda taştı. Bu durumda birinci ikinci ve üçüncü organize Sanayi bölgelerinde 50 civarında fabrikayı su bastı. Fabrikalardaki sular organize Sanayi bölgesi araçları ve işletmelerin çalışanları tarafından boşaltılırken, kanallardaki tıkanıklık da kısa sürede giderildi.

Tahmini zarar 10 milyon $

Organize Sanayi bölge müdürü cengiz Şimşek, hasar tespit çalışmasına başladıklarını belirterek, bazı fabrikalarda zararın 1 milyon $’a kadar çıktığını açıkladı. Şimşek, çalışmaların devam ettiğini, toplam zararın 10 milyon $ civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Fabrikalar üretime yeniden başladı

Cengiz Şimşek, selden zarar gören fabrikalardan bir bölümünün yapılan ilk çalışmalardan sonra üretime geçtiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *