ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

50 Yıllık hastane nasıl nikah salonu yapılır?..

50 Yıllık hastane nasıl nikah salonu yapılır?..
YAYINLAMA: 29 Eylül 2024 / 16.45
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2024 / 16.45

1958 Yılı'ndan beri sağlık hizmetlerinde kullanılan Kolejtepe'deki binanın Şahinbey Belediyesi tarafından nikah salonu olarak kullanılmak istenmesine tepkiler sürüyor. Önceki gün ortak bir açıklama yapan sivil toplum örgütü temsilcileri, 29 bin metrekare alan üzerine kurulu, yıllar önce ağaçlandırılmış ve içinde biri standart Verem Hastanesi olmak üzere iki hastane binası bulunan, trafik sorunu bulunmayan ve konumu itibariyle hava kirliliği yaşanmayan bölgedeki hastanenin nikah salonu yapılmasının kente yapılacak en büyük kötülük olduğuna dikkat çekti.

Meclis üyelerinin vicdanı sızlamadı mı?

Kolejtepe'deki hastane yerinin 1953 yerinde tahsis edildiği ve 1958 yılında hastane olarak hizmet vermeye başladığı kaydedilirken, "Neredeyse 50 yıllık bir hastane binasının, Sağlık Bakanlığı'nın onayı alınarak, Maliye Bakanlığı tarafından Şahinbey Belediyesi'ne verilmesi, akıl alacak bir uygulama değil. Üstelik bu karar Büyükşehir Beledi Meclisi'nden de onay alıyor. Acaba o sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve diğer meclis üyelerinin eli armut mu topluyordu? Bu kadar önemli bir konuda duyarlılık gösterip, böyle bir şey olmaz diye neden tavır koymadılar? Vicdanları böyle bir kararı geçirmeye nasıl elverdi?" diye konuşuldu.

Çocuklarımız hastane koridorlarında sürünüyor

Başta Vali Lütfullah Bilgin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in bu yanlıştan dönülmesini sağlamasını isteyen sivil toplum örgütleri, "Bu hastane binasının nikah salonu olarak yapılması cinayet olur. İnsanları sağlığı siyasi rant uğruna göz ardı edilemez. Hele de siyasilerin böyle bir duyarsızlığın kendilerine çok acı tecrübe olarak geri döneceğini bilmeleri gerekir. Kentte yaşayan herkes bu alanın hastane olarak kalmasını istiyorsa, gerek gereken acilen yapılmalıdır. Çocuklarımız hastane koridorlarında sürünürken, Sağlık Bakanlığı'nı yanıltarak yangından mal kaçırır gibi binayı sahiplenmeye kalkan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can birkaç kişiye rant sağlayacak diye böyle bir yanlışa göz yummayacağız" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *