ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

500 bin yararlı böcek getirildi

500 bin yararlı böcek getirildi
YAYINLAMA: 28 Eylül 2023 / 13.25
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2023 / 13.25
80 bin dekar alanda biyolojik mücadele yapıldığı, 150 bin dekarlık alanda daha biyolojik mücadele yapılacağını söyleyen Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, tarım zararlılarına karşı yapılan biyolojik mücadelenin ekonomik olmasının yanı sıra çevreye ve canlılara zarar vermediği için tercih edildiğini söyledi.

Tarım zararlısına karşı biyolojik mücadele

“Bu yıl, tarım zararlılarına karşı 150 bin dekar alanda biyolojik mücadele yapacağız” diyen Yılmaz, “Bölgemizdeki biyolojik mücadele İslâhiye, Nurdağı ve Araban ilçeleriyle, Şahinbey ilçesine bağlı Mülk vadisinde devam edilecek. Bu konuda ekiplerimiz tespit çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce bölgemizde yapılan biyolojik mücadele yönteminden çok olumlu sonuçlar alındı. Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsünden 500 bin yararlı böcek getirildi. Bu böcekler özellikle hububat, bakliyat ekili alanlara zarar veren süneye karşı çok etkili oluyor. Yararlı böcekler süne yumurtalarını parazitleyip üremelerini engelliyor” şeklinde açıklama yaptı.

İlaçlı mücadele doğanın dengesini bozuyor

Tarımda biyolojik mücadelenin, yararlı böceklerin tarım alanlarına bırakılması esasına dayandığını ve son yıllarda bu mücadele yönteminin yaygınlaştığını, biyolojik mücadele yönteminin ilaçlı mücadeleye göre çok daha avantajlı olduğunu belirten Yılmaz, “Biyolojik mücadele çok ekonomik. Yöntem çok basit ve etkili. Ekili alanlara bırakılan yararlı böcekler hızla üreyerek tarım zararlısı böceklerin üremelerine dahi fırsat vermeden yok ediyor. Hava, su ve çevre kirliliğine neden olmadığı gibi, doğada yaşayan canlılara da zarar vermiyor. Bilindiği gibi ilaçlı mücadele toprak, hava ve suyun kirlenmesine birçok canlı türünün ölmesine neden olup doğal dengeyi bozuyor. Önümüzdeki yıllarda ülke genelinde biyolojik mücadele yöntemi daha da yaygınlaşacak” diye konuştu

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *