ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

600 bin kız çocuğu okula gönderilmiyor

600 bin kız çocuğu okula gönderilmiyor
YAYINLAMA: 28 Kasım 2023 / 15.44
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 / 15.45

UNICEF Bölge Sorumlusu Yakut Temüroğlu, Türkiye’de yaklaşık 600 bin kız çocuğunun aileleri tarafından okula ya hiç gönderilmediğini ya da 5.sınıftan sonra okuldan alındığını bildirdi.

“Kız çocuklarının okullaşmasına destek kampanyası” projesi hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde Gaziantep’te başlatılan “Kız çocuklarının okullaşmasına destek kampanyası” projesi çerçevesinde öğretmenler, aileler, gönüllüler ve kamu çalışanlarını bilgilendirmeye yönelik düzenlenen seminer başladı.

Seviye düşüklüğünün nedeni kaliteli eğitim verilememesi

Seminerin açılış konuşmasını yapan Vali Lütfullah Bilgin, ilde eğitim kalitesinin istenen düzeyde olmadığını belirterek, “Eğitimdeki seviye düşüklüğünün nedenini, okullarda kaliteli eğitim verilmemesine” bağladı.

Eğitimde başarıyı yakalamak zorundayız

Gaziantep’in eğitimdeki başarısızlığının kente yakışmadığını ifade eden Bilgin, şunları kaydetti: “Gaziantep, 2003 yılı ÖSS sınavında 36. sıradadır. ÖSS sıralamasındaki bu başarı, bizleri tatmin etmiyor. Ekonomide gösterdiğimiz başarıyı eğitimde de yakalamak zorundayız. Eğitimin önündeki engelleri kaldırıp, Gaziantep’i eğitimde de hak ettiği noktaya taşımalıyız. Öğretmenlerimizi çok iyi yetiştirmek zorundayız”

Kız çocukları 5’inci sınıftan sonra okuldan alınıyor

UNICEF Bölge Sorumlusu Yakut Temüroğlu’da Türkiye’de yaklaşık 600 bin kız çocuğunun aileleri tarafından okula ya hiç gönderilmediğini ya da ilköğretim 5. sınıftan sonra alındığını tespit ettiklerini bildirdi.

Gaziantep'te derslik sıkıntısı yaşanıyor

Temüroğlu, UNICEF olarak 600 bin kız çocuğunun okula devamlılığının sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı bu projeye eğitim ve maddi yönden destek verdiklerini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’de Gaziantep’te derslik sıkıntısı yaşandığını ve kentte okul yaptıracak hayırsever insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kampanyaya büyük destek var

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kemal İncecik de Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle 33 ilde başlatılan kampanyaya vatandaşlardan çok büyük destek aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Kampanyanın başladığı 33 ilde, kız çocuklarının eğitime kazandırılması için her okul, kendi bölgesindeki mahalle ve sokakları öğretmenleri aracılığıyla tarayıp, okula gitmeyen kız çocuklarının tespit edecek. Okula gitmediği tespit edilen kız çocuklarının aileleriyle görüşülüp, okula devamları sağlanacak. Uyarılara karşın çocuklarını okula göndermeme konusunda ısrarcı olan anne ve babalar hakkında Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak”

Seminer 3 gün sürecek

Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilden yoğun katılımın olduğu seminer 3 gün sürecek. Seminerde katılımcılara Ankara, Gazi ve İnönü üniversitelerinin eğitim bilimleri fakültelerinden gelen öğretim üyeleri tarafından eğitim verilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *