ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

6’ıncı sınıf öğrencisi Murat okulsuz kaldı!

6’ıncı sınıf öğrencisi Murat okulsuz kaldı!
YAYINLAMA: 14 Mart 2024 / 13.49
GÜNCELLEME: 14 Mart 2024 / 13.49

12 yaşındaki çocuk okulsuz kaldığı. Yeni okulu ‘Yer kalmadı’ diyor, eskisi ‘Geri alamam’ diyor…

Başta Başbakan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı çocukların okula gönderilmesi konusunda kampanyalar düzenlerken, beceriksiz yönetimler öğrenim alma hakkının yolunu tıkayıp 12 yaşındaki hamal çocuğunu okula bile almıyor. Ailesini hamallıkla geçindiren 3 çocuk babası 41 yaşındaki Davut Aydın, tüm sıkıntılarına rağmen çocuklarını okutmak istediğini ancak karşısına çıkarılan engellerden dolayı çocuğunun da kendisinin de mağdur olduğunu söyledi.

Beklettikleri çocuğu okula almadılar

Geçtiğimiz günlerde yeni taşındıkları mahallede okula kabul edilmeyen Meral Merve Çiçek adlı öğrencinin ardından bir taşınma mağduru daha ortaya çıktı. Kozluca mahallesinde otururken oğlu Murat Aydın’ı Sakarya ilköğretim okuluna gönderdiğini ancak evlerini Düztepe’ye taşıdıktan sonra daha yakın bir okula göndermek isterken hazır ki okulundan da olduğunu belirten baba Davut Aydın, “Kozluca mahallesinde oturuyorduk. Çocuğum da evimize en yakın okul olan Sakarya ilköğretim okuluna gidiyordu. Evimizi Düztepe’ye taşıdık, oğlum dördüncü sınıfa gidiyordu. Servis ücreti pahalı olmasına rağmen bir dönem boyunca eski okuluna gönderdik. Şimdi evimize en yakın okula göndermek istiyoruz. Sorduk soruşturduk. Bizim oturduğumuz bölgedeki çocuklar Aliye Ömer Battal ilköğretim okuluna gidiyormuş. Biz de Murat’ın kaydını Sakarya ilköğretim okulundan alarak Aliye Ömer Battal ilköğretim okuluna geldik. Kayıt sırasında gidip durumu okul idarecilerine anlattık. Onlar da nakillerin daha sonra yapılacağını ve biraz beklememiz gerektiğini söyledi. Çocuğun tüm masraflarını yaparak okul açıldığı gün yeniden okula gittim. Bu kez okulun kapasitesinin doğduğunu ve Murat’ı alamayacaklarını söylediler” dedi.

Oğlumu okutamazsam kendimi affedemem

Aliye Ömer Battal ilköğretim okulunun Murat’ı reddetmesi üzerine önceki okulu olan Sakarya ilköğretim okuluna gittiğini oradan da ret cevabı aldığını belirten baba Aydın, “Oğlum Murat’ı kayıt yaptırmayı düşündüğüm ve biraz bekleyin diyen Aliye Ömer Battal ilköğretim okuluna kayıt yaptırmayınca ben de eski okuluna gittim. 5 yıl okuduğu Sakarya ilköğretim okulu yöneticileri de çocuğumu yeniden alamayacaklarını söyledi. Oğlumun eğitim hayatını yarıda kalmaması için ısrar ettim ancak çabam sonuç vermedi” dedi.

Okula gitmemeyi hiç aklından geçirmediğini bu nedenle harçlıklarını babasına vererek okul masraflarına yardımcı olduğunu belirten Murat, yetkililerden yardım bekliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *