ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

7 aday yarışacak

7 aday yarışacak
YAYINLAMA: 01 Kasım 2023 / 11.48
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2023 / 12.15
Rektör seçimi cuma günü yapılıyor

Gaziantep Üniversitesinde Hüseyin Filiz döneminin kapanmasına kısa bir süre kaldı. 20 Haziran’da yapılması beklenen ancak YÖK tarafından 4 Haziran Cuma gününe alınan rektörlük seçimlerinde 268 öğretim üyesi oy kullanacak ve rektörlük için 7 aday yarışacak.

Üç tıp, İki mühendislik, bir iktisat ve bir sosyal bilimler kökenli aday var

Prof. Eres Söylemez, Prof. Erhan Ekinci, Prof. Yavuz Coşkun, Prof. Akif Güleç, Prof. İsmail hakkı Özsabuncuoğlu, Prof. Hikmet Celkan ve Prof. Durdu Özer'in rektörlük için yarışacağı açıklandı. Adaylardan Prof. Dr. Eres Söylemez (makine) ve Prof. Dr. Durdu Öner (Gıda) Mühendislik, Prof. Dr. Erhan Ekinci , Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Prof. Dr. Akif Güleç (Tıp), Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu iktisat, Prof. Dr. Hikmet Celkan ise sosyal bilimler kökenli aday olarak 268 öğretim üyesinin oyuna talip olacak.

Hüseyin Filiz’in mühendislik fakültesi kökenli olması nedeniyle bu kez rektörün tıp fakültesinden çıkarılması eğiliminin ağırlık kazandığı ancak tıp fakültesinden üç adayın birden çıkmasının bu şansı zayıflattığını bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi bilim ve teknolojide öncülük etmeli

Rektör adaylarından Prof. Dr. Erez Söylemez öğretim üyelerine gönderdiği ve adaylığının gerekçelerini anlattığı mektupta “Gaziantep Üniversitesi'nin de bilim ve teknolojide değişen koşullara öncülük yapacak şekilde yapılanması, kurumsallaşması ve bu şekilde eğitim ve araştırmada ülkemizin en etkin üniversiteleri arasında yerini alması gerekmektedir. Gaziantep Üniversitesi'nin bu misyonunun gerçekleştirilmesine katkıda bulunabilmek, bugüne kadar elde ettiğim bilgi ve tecrübelerimle hizmet etmek için adayım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *