ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

7 milyon fiyat birliği iflasa götürür

7 milyon fiyat birliği iflasa götürür
YAYINLAMA: 06 Mart 2024 / 13.36
GÜNCELLEME: 06 Mart 2024 / 13.36

Güneydoğubirlik Yönetim Kurulu Üyesi Edip Şahin, Antep fıstığının alım fiyatını 7 milyon lira olarak açıklarken, Güneydoğubirlik Genel Müdürü Hamza Salman ise bu fiyatın birliği iflasa götüreceğini, ellerinde hâlen 824 ton Antep fıstığının olduğunu ve kilosunu 5 milyon 500 bin liradan dahi satamadıklarını söyledi.

Güneydoğubirlik Yönetim Kurulu Üyesi Şahin, Nizip ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Antep fıstığı rekoltesinin çok düşük olduğunu, hasat döneminin başladığını belirterek, “Baş fiyat 7 milyon liradır. Buna göre işlem yapıyoruz” dedi. Güneydoğubirlik olarak bu yıl Antep fıstığı alımı yapacaklarını, üreticilerin alım fiyatı belli olmadığı için Antep fıstığını satmak istemediklerini belirten Şahin, şöyle konuştu: “Bu sorunu çözmek amacıyla yönetim kurulu üyeleri olarak toplanıp baş fiyatın 7 milyon lira olması için bir karar aldık. Karar gereğince, Nizip’teki Antep fıstığının 7 milyon liradan alımına başladık. Antep fıstığı üretimi bu yıl bahçelere don vurması nedeniyle çok az. Biz Güneydoğubirlik olarak bu fiyattan alımları yapacağız. Ne kadar alım yapacağımız henüz belli değil. Genel eğilimimiz ise üreticinin elindeki bütün Antep fıstığını toplamak”

İflas ederiz endişesi yaşıyoruz

Güneydoğubirlik Genel Müdürü Hamza Salman ise yönetim kurulu üyesi Edip Şahin’in basın toplantısı düzenleyerek 7 milyon liralık alım fiyatı açıklamasına tepki gösterdi.

Salman, açıklanan fiyatın birliği iflasa götüreceğini, halen birliğin elinde geçen yıldan kalan 824 ton Antep fıstığı bulunduğunu ifade etti.

Bu arada Nizip’te fiyat karışıklığı nedeniyle alımların durduğu öğrenildi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *