ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

70 milyarlık fiyasko

70 milyarlık fiyasko
YAYINLAMA: 23 Ekim 2023 / 13.09
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2023 / 13.50
Uluslararası Geçmişten Geleceği Zeugma Sempozyumu, harcanan milyarlarca liraya karşılık, son derece sönük geçti. iki gün süren seminer boyunca salondaki izleyici sayısı konuşmacı konuklarla birlikte 50’yi geçmedi. Bazen 20-30 kişiye düştü.

TOBB’un parasıyla kendileri çalıp kendileri oynadılar

Valilik, GSO ve GTO’nun girişimleri, GSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer’in gayretleri üzerine TOBB’un maddi katkısıyla gerçekleştirilen sempozyumun bilimsel ayağı havada kaldığı. Zeugma kazılarına katılan Oxford ekibi ile PHI ekibinde bulunan bilim adamları sempozyuma davet edilmedi.

Akademik kariyeri olanlar azınlıktaydı

Gaziantep Üniversitesinden Rıfat Ergeç'in organize ettiği sempozyuma katılanlar arasında; bir tane profesör (Prof. Dr. Mustafa şahin), bir doçent (Doç. Dr. Emre Madran), 3 doktor ünvanlı Türk konuşmacı ile bir yabancı doktor, Rıfat Ergeç ile yine GAZÜ’den (Yar. Doç. Dr. İsmail Varol) bir yardımcı doçent dışında, konuşmacıların tamamı arkeologlardan ve müze görevlilerinden oluştu.

Sempozyuma gelmeyenler kokteyli kaçırmadı

Mozaiklerin dünya çapında tanıtımı açısından büyük önem taşıyan İstanbul ve Gaziantep sergilerini engellemek için ellerinden geleni yapan ve kendilerine Zeugma platformu adını verenlerin, bir ikisi hariç seminer boyunca ortalarda gözükmemesi Zeugma’ya ne kadar önem verdiklerini göstermesi bakımından dikkat çekti. Sempozyuma ilgisiz kalan platform mensuplarının önemli bölümü müzedeki açılış kokteylini kaçırmadı.

Konuşmalar boş koltuklara yapıldı

Yar. Doç. Dr. Rıfat Ergeç, Sempozyumun açılışını yengesi Nüket Elpeze Elgeç’in, İçeriğinin ne olduğunu kimsenin pek anlamadığı sunumuna ayırdı. Sempozyuma ilgisizlik yüzünden koltukları boş kalmasın diye çocuğuyla gelenler bile oldu. Konuşmacılar sunumunu yaparken çocuklar da boş koltuklarda oynama keyfi yaşadı. Organizasyonun tamamından GSO ve GTO sorumlu olsa, sempozyuma daha fazla ilgi ve katılım sağlanabilirdi denildi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *