ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB uyum sürecinde işverenler eğitilmeli

AB uyum sürecinde işverenler eğitilmeli
YAYINLAMA: 25 Ocak 2024 / 16.04
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2024 / 16.55

Meslek teşekküllerinin, işvereni AB uyum sürecinde eğitmesi gerektiğini belirten DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, “AB konusunda duyarlı olduğunu her platformda belirten ve AB’ye girmeye hazır olduklarını söyleyen iş adamlarının uygulamalarına baktığımız zaman hiç de AB yanlısı iş adamları gibi hareket etmediklerini görüyoruz” dedi.

Doğrulara kafa tutarak AB’ye girilmez

AB’ye girmek ve uyum sürecinde başarılı olmak isteyenlerin, samimiyetsiz söylemlerden kurtulup gerçekçi davranmaları gerektiğini belirtti.

Subaşı, “Gaziantepli iş adamları, meslek teşekkülü üyelerinin konuşmalarına baktığımız zaman AB’ye girmeyi çok isteyen kimseler görüyoruz. Ancak AB’ye girmek ve girmeyi istemek söylemlerle gerçekleşmez. Somut uygulamalar ve adımlarla gerçekleşir, insanlar da bu somut adım ve uygulamaları görürse size inanır. Siz kafanızı değiştirmez, yanlış eylemlere devam eder, doğruları kabul etmemekle direnir ve yeniliklere kafa tutarak AB’ye giremezsiniz” dedi.

AB’deki iş adamları örnek alınmalı

Gaziantep'teki işverenlerin, teknoloji ve pazar arayışı konusundaki girişimleri insana yatırım ve  ve kendilerini eğitme yönünde değerlendiremediklerini, AB’ye girmek isteyen iş adamlarının AB’li iş adamlarını örnek alması gerektiğini belirten Subaşı, “İş adamlarının söylemlerine baktığımız zaman AB’ye girmeyi isteyen ve bu konudaki çalışmalara destek veren kimseler olduğunu düşünürsünüz. Türkiye’deki üç AB Bilgi Bürosundan biri Gaziantep’tedir. O da Türkiye'de ilk olarak Gaziantep’te açılmıştır. Bunlar doğru ve bu gayretlere elbette değer verir kendilerine takdir ederiz. Ancak keşke bu bürolar açılırken toplantılar yapılırken iş adamları biraz nasiplerini alabilse ve kafalarını değiştirilse. Kafalar aynı, icralar aynı, baskılar aynı, doğrulara kafa tutma aynı, bir tek söylemler farklı o da topluluk önündeki söylemler. Bu kadar AB’yi seven AB’ye girmek isteyen iş adamları her nedense AB'li iş adamlarını örnek almaz ve bildiği yanlışlarda direnir anlamıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *