ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ABD kendi çıkarı için Irak’a savaş açıyor

ABD kendi çıkarı için Irak’a savaş açıyor
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2021 / 14.44
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2021 / 14.44
Türkiye’nin sıcak bir çatışmanın içine çekilmek istendiğine dikkat çeken KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler, ABD’nin çıkarları doğrultusunda Ortadoğu’ya müdahale etmek istediğini belirtti.

Olası bir Irak savaşı ile petrol ve silah tekellerinin, büyük bir heyecanla kan, gözyaşı ve acı üzerinden kazanacaklarını hesap ettiklerini kaydeden Şahinler, “Türkiye, Körfez Savaşı’nın ve 15 yıllık çatışmanın bedelini yüz milyon dolara ulaşan ekonomik kayıplar ve krizlerle ödedi. Bizler, savaşın ne anlama geldiğini biliyoruz. Bir kez daha faturası Türkiye’deki emekçilere ve yoksul halka kesilecek, binlerce insanın ölümüyle sonuçlanacak bir maceraya ve savaşa dur diyoruz. ABD’nin saldırgan politikasına karşı bölgede barıştan yana seçeneklere şans tanıyın diyoruz” şeklinde konuştu.

3 Kasım seçimleri yaklaşırken, savaş çığırtkanlığı yapan ve çalışanların ekmeğini küçültenlerin, IMF programlarında direnenlerin, yoksulluk ve yolsuzluk düzenini devam ettirmek isteyenlerin karşısında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada duracaklarını açıklayan Şahinler şöyle devam etti: “Hak ve özgürlükleri budamak isteyenlerin, gerici ve otoriter zihniyetten beslenenlerin, kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini tanımak istemeyenler, ilkelerimiz ve mücadele çizgimizle karşısında duracağız. Alın terimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. İnsanca yaşamak ve çalışmak için kararlılığımız ve eylemlerimiz sürüyor. Taleplerimizi canlan nasıl istiyorsa o şekilde budayanlar, hak ettikleri cevabı alanlarda ve işyerlerinde almaya devam edeceklerdir. Siyasi iktidarların tek yanlı, antidemokratik tutumlarının devam etmesi halinde eylemlerimizi büyüyerek sürecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *