ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AB’nin yakmayı düşündüğü ateşi biz yaktık

AB’nin yakmayı düşündüğü ateşi biz yaktık
YAYINLAMA: 10 Aralık 2023 / 19.10
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2023 / 19.10

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği Program Sorumlusu Melek Erman, GAP Bölgesinde Kültürel Mirasın Gelişimi Programı kapsamında şu ana kadar 120’nin üzerinde proje teklifi aldıklarını söyledi.

Erman, GAP Bölgesinde Kültürel Mirasın Gelişimi Programı 2. Dayanışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, programın tanıtımı ve proje teklifi hazırlanması konusunda birçok ilde eğitim toplantıları düzenlediklerini belirtti.

Bu ateşi canlı tutmaya çalışıyoruz

GAP Bölgesi’nde Avrupa Birliği’nin yakmayı düşündüğü ateşi kendilerinin yaktığını ve bu ateşi canlı tutmak için çalıştıklarını ifade eden Erman, “Bu program kapsamında şimdiye kadar bize 120’nin üzerinde teklif geldi. Bu çok sevindirici bir rakam. Bu teklifleri çok yakın bir zamanda değerlendirmeye başlayacağız” dedi.

Sivil toplum örgütleriyle kamu kurumları birlikte hareket ediyor

Erman, GAP Bölgesi’nde Kültürel Mirasın Gelişimi Programı kapsamında sivil toplum örgütleriyle kamu kurumlarının birlikte hareket ettiğini kaydetti.

Projenin uygulanmasının 2-3 yıl süreceğini, kültürel mirasın sadece bir dönemliğine koruma altına alınmasıyla programın sürekliliğinin sağlanamayacağını, sürekliliği sağlamak için Entegre Stratejik Eylem Planı hazırladıklarını anlatan Erman şöyle konuştu: “Entegre Stratejik Eylem Planı kapsamında, programla ortaya koyduğumuz ve yapmayı düşündüğümüz etkinlikleri her yıl revize edip yeniden gözden geçireceğiz. AB’nin desteklediği program 2007 yılında sona erecek. Bu projenin devamlılığının sağlanması bizim elimizde. Bunun için ortak stratejik bir eylem planı ve politika gerekiyor.” Proje direktörü Michael Jay ise amaçlarının yüksek kaliteli, sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi yoluyla, bölgenin kültürel mirasının güçlendirilmesini ve gelişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Bölge için çok önemli

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Muammer Özgül de Kültürel Mirası Geliştirme Projesinin bölge için çok önemli olduğunu, önemli medeniyetlere beşiklik etmiş olan bölgenin kültürünün bu proje ile yaşatılacağını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *