ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Açıkta gıda maddesi satanlara sıkı denetim

Açıkta gıda maddesi satanlara sıkı denetim
YAYINLAMA: 06 Ocak 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 06 Ocak 2022 / 14.08
Açıkta satılan gıda maddeleri bundan böyle sık sık kontrolden geçirilecek. Gıda satıcılarının kaldırımları işgal Edip, çay, biber, nane, salça, kuru gıda ve şıra ürünlerini kaldırımlara dizerek Halk sağlığını hiçe sayması konusu nihayet yetkililerin dikkatini çekti.

Valiliğin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, il sağlık müdürlüğü, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil belediyesinin oluşturduğu ekipler, haftada üç gün açıkta gıda maddesi satan esnafı denetleyecek.

Haber ve şikayetlerin artması üzerine halkla birebir diyaloğu olan gayrı sıhhi olmayan işyerlerinin halkın sağlığını ve çevreyi tehdit etmemesi için in sağlık müdürlüğü, Büyükşehir belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerinin birlikte çalıştığını kaydedilirken, Büyükşehir belediyesi zabıta müdürü Ali Özçelik ve çevre sağlığı Şube müdürü Mahmut Ezer, il sağlık müdürlüğü gıda ve çevre kontrol Şube müdürü aziz kılıç, Şahinbey Belediye Zabıta Müdürü Abdulkadir Yıldırım ve Şehitkamil Belediye Zabıta Müdür Yardımcısı Mehmet Bodur bir komisyon oluşturarak, denetime çıkacak ekiplerin oluşturulmasını ve bir plan dahilinde denetimleri yapmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *