ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Acımasızlık

Acımasızlık
YAYINLAMA: 07 Mart 2022 / 14.43
GÜNCELLEME: 07 Mart 2022 / 14.43
Açlık sınırının 470 milyon olduğunu, insanların 226 milyonluk asgari ücretle iş bulamadığını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Raif Bozgeyik, Necmettin Erbakan’ın Gaziantep programını açıklamak için düzenlediği toplantıda hükümete verdi veriştirdi. Eğitim sorunlarına dış politikaya kadar birçok konuda hükümeti eleştiren Bozgeyik, ÖSS’deki uygulamaları acımasızlık olarak niteledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Raif Bozgeyik, düzenlediği basın toplantısında üÜlkenin madden ve manen sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek, iç ve dış siyasette önemli bir mesafe alınamadığını belirterek, “Hep beraber görmekte ve yaşamaktayız. Bir tarafta gelir vergisini ödemeyen sanayici, tüccar, doktoru, avukatı, diğer tarafta açlık sınırında kıvranan on binlerce insan. Açlık sınırının 470 milyon, yoksulluk sınırının 1 milyar olduğu Ülkede, insanlar 226 milyon asgari ücretle çalışmaya iş bulamazken bankaları hortumlayanların deniz kenarındaki yalılarında zevki sefaya devam ettiklerini üzüntüyle seyretmekteyiz” derken, işçilerin içler acısı durumuyla hortumcuların sefasını kıyasladı.

Bu çifte standarttır

Pazar günü yapılacak olan üniversite giriş sınavı ile ilgili de bir açıklama yapan Bozgeyik, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilerken, “Büyük bir kesim heyecan ve sevinçle sınava giriyor, ancak meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimizin puan hesaplamasında yaklaşık 30 puanlık bir düşüş olacak. Bu yüzden öğrencilerin bir kısmı üzüntülü ve geleceğinden ümitsiz olarak imtihana giriyorlar. Bu, 21. asrın Türkiye’si için çifte standartları, büyük bir adaletsizlikleri, acımasızlıktır” dedi.

 IMF politikalarının hiçbir ülkeye hayır getirmediğini öne süren Bozgeyik, “Biz Saadet Partisi olarak ülkemizin ekonomik bakımdan gelişmesini hiçbir ülkeye muhtaç olmamasını, kendine yeterli olmasını temenni ediyoruz. Bunun içinde bize yakışan, uygun politika IMF’ye ve faiz politikasına sıyrılıp, kendi öz politikamıza, milli görüş kriterlerine dönmemiz gerek” diye konuştu. Erbakan’ın programında açıklayan Bozgeyik, 3:30’da havaalanında karşılama olacağını, 5:00’teki protokolün ardından 6’da da Erbakan’ın konuşacağını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *