ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Açsanız doyuralım, hastaysanız tedavi ettirelim, ancak iş yok”

“Açsanız doyuralım, hastaysanız tedavi ettirelim, ancak iş yok”
YAYINLAMA: 20 Kasım 2023 / 15.03
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2023 / 15.15

Müfit Yavuz dert küpü oldu

 

Vali Yardımcısı Müfit Yavuz'un başkanlığında düzenlenen Halk Günü, aç, işsiz, sağlıksız ve sorunlu insanların akınına uğruyor. Halk Gününe gelenlerin pek çoğu iş ve nakdi yardım talebinde bulununca, her seferinde Vali Yardımcısı Yavuz, “Açsanız doyuralım, hastaysanız tedavi ettirelim, ancak iş konusunda yardım edemeyiz” diyor. Yavuz'un bu açıklaması yardım isteyenleri çoğu zaman tatmin etmese de Yavuz, her hafta gördüğü manzara karşısında başını ellerinin arasına alarak derin nefes almak zorunda kalıyor.

Devlet kapısında çaresizliğine çare aradı

Sağlık sorunları, kira yardımları ve nakdi yardım isteyenlerin yanı sıra özürlü 3 çocuk babası Ali Özdemir, çocuklarını geçindirmek için iş bulmak zorunda olduğundan, ancak bu konuda kimsenin kendisine yardımcı olmadığından yakındı. Yavuz, daha önce yüzlerce insana söylediği gibi Özdemir’e de iş konusunda yardımcı olamayacağını belirtti. Fakat kızı Özdebir ve oğlu Abdülkadir ile birlikte geldiği Halk Gününde sorunlarını anlatmak ve insanları ikna etmek için adeta çırpındı. “Ben dilenmek istemiyorum” diyen Özdemir, “Ben iş istiyorum, sakatım, kendi kendime ulaşım sorunumu çözemiyorum, ancak tüm bunlara rağmen çalışmak ve çocuklarıma bakmak zorundayım” dedi.

Büyük zorlukla asansöre bindirilen Özdemir çevredekilerin yardımıyla özürlü aracına binerken çaresizliğine çare aramak için geldiği devlet kapısından ümidini kesmediğini söyledi

Başka kapılardan talebi reddedilen çareyi Halk Günü’nde arıyor

Oğuzeli’nde yaşayan ve Oğuzeli kaymakamlığından özürlü motosikletini zor aldığı için, çareyi Halk Günü’nde arayan bir başka özürlü ise Zeynel Kök, otobüs durağında bilet satmak istediğini ancak bu talebinin geri çevrilmesi üzerine Valilik’ten yardım istediğini dile getirdi.

2 çocuk annesi Yıldız Kavcı ise Sosyal Hizmetler Vakfı’ndan 18 aydır aldığı maddi yardımın gerekçesiz olarak iptal edilmesinden yakınıp maddi yardım talebinde bulunduğunu dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *