ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Adaletsiz bir uygulama olur

Adaletsiz bir uygulama olur
YAYINLAMA: 25 Nisan 2022 / 14.14
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2022 / 14.14
Elektrik fiyatlarının bölgelere göre belirlenmesi uygulamasının adil olmadığı ve ülke gerçeklerini aykırı olduğu vurgulandı.

Bölgeler arasındaki gelir dağılımına dikkat edilmeli

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, TEDAŞ’ın yapmak istediğini çok haksız bir uygulama olacağını belirterek, yöresel tarifi yöntemine henüz ülke ekonomisi ve gelir dağılımının uygun olmadığını açıkladı. Ülkenin batısında yaşayanların milli gelirden aldıkları pay ile Doğu ve Güneydoğu’da yaşayanların aldıkları pay arasında uçurum bulunduğunu belirten Karabay, “Örneğin bu uygulamaya göre Hakkari değil insanların elektriğin kilowatını yüksek rakamda alması gerek. Dolayısıyla böyle pahalı elektrik yükünü yöre insanı kaldıramaz. Çünkü, bunu kaldıracak ekonomik güçleri de yok. Bölgede açlık, işsizlik, yolsuzluk had safhada” dedi.

Kaçak tüketimi ödeyemeyince faturayı halka çıkarıyor

TEDAŞ’ın özellikle Kaçaklar konusunda denetim yetersizliğinin bedelini belli bölgelerde yaşayan halkın sırtına yüklemesini kabul edilir bir uygulama olmayacağını açıklayan Karabay, “Elektrik mühendisleri olarak enerji bakanlığına İşin denetim fonksiyonunu geliştiren önlemler alınması konusunda önerilerde bulunduk. Özellikle skada sisteminin merkezde denetim olması ve tüm TEDAŞ birimlerinde uygulanması, kontrolün bu şekilde yapılmasını önerdik. Bu şekilde daha sağlıklı sonuçlar alınacaktır” diye konuştu.

Fiyatların pahalı olması kaçağı özendiriyor

Bu arada geçtiğimiz yıllarda uygulanan enerji politikalarından dolayı yükselten fiyatların düşürülmesinin uygun olacağını söyleyen Karabay, fiyatın yüksekliğinin insanları kaçak enerji kullanmaya yönettiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *