ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Adayımız Celal Doğan, örgüt destek verecek

Adayımız Celal Doğan, örgüt destek verecek
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2023 / 17.06
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2023 / 17.06
CHP Genel başkanı Deniz Baykal, CHP Gaziantep örgütünü çağırdı ve ültimatomunu verdi

CHP Genel başkanı Deniz Baykal, Celal Doğan ile ilgili tartışma ve açıklamalara son noktayı koydu. CHP il başkanı Duran Ergetir, Şahinbey ilçe başkanı Erdinç Tütüncüler, Şehitkamil ilçe başkanı Neşet Uçar ve Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz’ü Ankara’ya çağıran Deniz Baykal, 1,5 saatlik görüşme sırasında, 28 Mart seçimlerinde Celal Doğan’ın yeniden CHP’den aday olacağını söyleyip, örgütün tam desteğiyle seçimlerin alınmasını istedi. Baykal’ın, doğanın şartsız döneceğini açıkladığı bildirildi.

Tam destek istiyorum

CHP Genel Merkezi’nde dün saat 16:00’da gerçekleşen randevuda, Deniz Baykal il ve ilçe başkanları ile Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz’e, “Celal bey yeniden partimizden aday olacak. Örgütümüz seçimlere birlik ve dayanışma içerisine girecek. Partiye zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınılmasını ve Celal Bey’in arkasında örgütün tam destek vermesini istiyoruz. Seçimden başarılı sonuçlar almak zorundayız” dedikten sonra, “Siz bu konuda ne diyorsunuz” diye görüş sordu. Ergetir, Tütüncüler, Uçar ve Ağyüz’ün genel başkanın bu kararlı tavrı karşısında, siz nasıl uygun görüyorsanız” diye görüş belirttiği öğrenildi.

Geçmiş hakkında konuştuk

Parti yöneticileri ve Ağyüz’ün, görüşme sırasında “Celal Bey’in partiye dönüşü şartlı olmamalı” demesi üzerine de Baykal, “Celal beyle geçmiş hakkında görüştüm. Bir takım değerlendirmeler yaptık. Dönüş konusunda herhangi bir şart söz konusu değil” yanıtını verdiği ifade edilirken, CHP il başkanı Duran Ergetir Sabah’ın sorularını yanıtlarken, “Sayın genel başkanımız Celal Doğan’ın partiye döneceği söyledi. Biz de takdirin kendisine ait olduğunu ifade ettik. Büyük ihtimalle Salı günkü grup toplantısından sonra toplanacağı bildirilen MYK’da Celal Bey’in katılımı gerçekleşecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *