ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Adaylarla ilgili kararı yetkili organlar verir

Adaylarla ilgili kararı yetkili organlar verir
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2023 / 16.40
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2023 / 16.40
Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, 28 Mart‘a yapılacak seçimlerde hangi ilden aday olacağı konusunun henüz açıklığa kavuşmadığını söyledi.

Baykal’la görüştüm, ama pazarlık ve dayatma yok

Doğan, yerel seçimlerde CHP’den İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağı yönünde çeşitli haberler yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Öncelikle, hangi ilden seçimlere katılacağım hususunda vereceğin kararla ilgili olarak açıklığa kavuşmuş hiçbir husus yoktur. Adaylık konusu öylece durmaktadır. Bu konuda da hiç kimseye açıklama yapmadım. CHP Genel başkanı Sayın Deniz Baykal ile görüştüğüm doğrudur. Sayın Baykal ile konuşmalarımızda hiçbir şekilde her iki taraf içinde bir pazarlık ve dayatma söz konusu olmamıştır.”

Zaman en iyi ilaç

Doğan, “Adaylıktan tümüyle çekileceğiniz konuşuluyor?” sorusuna ise “Her şey olabilir. Zaman her şeyin en iyi ilacı. Siyasette 24 saat bazen çok uzun zamandır. Daha önce de söylediğim gibi, benim için İstanbul’da, Hakkari’de, Gaziantep’te aynı. Hiçbir şeyi pazarlık konusu yapmadım, yapmam” diye yanıtladı.

Kararı yetkili merciler verir

Celal Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu’nun CHP’den Şahinbey, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Hasan Savrun’un da aynı partiden ilçe belediye başkanı aday adaylığı için istifaları için de “Adaylar konusunda kararlı yetkili merciler verir. CHP’den aday olmak isteyen herkes, mesai arkadaşlarından da olsa benim için eşit mesafede ki insanlardır. Kimin nasıl ve nereden aday olup olmayacağına yetkili merciler karar verir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *