ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Adliyeye 110 bilgisayar geldi

Adliyeye 110 bilgisayar geldi
YAYINLAMA: 15 Aralık 2022 / 13.07
GÜNCELLEME: 15 Aralık 2022 / 13.07
Gaziantep Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Karayiğit, adalet bakanlığı tarafından başlatılan ulusal yargı ağı projesi kapsamında, Gaziantep adliyesine 110 adet bilgisayar verildiğini söyledi.

Karayiğit, yargının hızlandırılması kapsamında başlatılan programdan yararlanmak için adliye personelinin bilgisayar kurslarına devam ettiğini ifade ederek, “Halk eğitimin açmış olduğu kurslara devam eden personelimiz sertifikalarını aldı. Bilgisayar bildiğini gösteren sertifika sahibi savcı ve hakimlere de zimmetli olarak dizüstü bilgisayarlar verilecek” dedi.

Adliyelerde yıllardan beri yazışmaların daktilo ile yapıldığına dikkati çeken Karayiğit, bilgisayarla yazışmaların çok daha rahat yapılarak davaların takibinde hız kazanacağına, uygulanan projeyle bilgisayar kullanamayan personel kalmayacağını vurguladı.

Hayata geçirilen projeyle tüm hakim ve savcıların zimmetli dizüstü bilgisayarlara kavuşacağını anlatan Karayiğit, “Halen görev yapan 57 hakim ve savcımızdan 37’si bilgisayar kurslarını tamamladı. İlk etapta bu kişilere, zimmetli olarak dizüstü bilgisayarlar verilecek. Mart ayı sonuna kadar tüm hakim ve savcımız dizüstü bilgisayarlarına kavuşacak. Savcı ve hakim nereye giderse gitsin, bilgisayarı sürekli yanında olacak” diye konuştu.

90 mahkûm topluma kazandırma yasasından yararlanmak istedi

Karayiğit, Gaziantep Özel Tip Cezaevi’nde, 400 terör suçundan tutuklu veya hükümlünün bulunduğunu, bunlardan doksanının topluma kazandırma yasasından yararlanmak için başvuruda bulunduğunu ve birçoğunun süresinin dolmasını beklediğini söyledi. Yasadan yararlanmak için Gaziantep’te bugüne kadar 125 kişinin başvuru yaptığını belirten Karayiğit, “Başvuruda bulunan üç-dört kişinin dilekçeleri incelendikten sonra serbest bırakıldı. Gaziantep’te 90, Araban İlçesi’nde 14, Yavuzeli’nde ise 11 hükümlü başvuruda bulundu” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *