ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ağız sütü bebeğin aşısıdır

Ağız sütü bebeğin aşısıdır
YAYINLAMA: 25 Mart 2022 / 14.25
GÜNCELLEME: 25 Mart 2022 / 14.25
Anne sütünün bebek için en ideal besin olduğunu belirten hekimler, son 30 yılda yapılan çalışmaların, bu gerçeği bir kez daha kanıtladığını açıkladı.

Hekimler, anne sütüyle beslenen bebeklerin ishal ve bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanacağını kaydetti.

Anne sütünün besin değeri yüksek

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, anne sütünün besinsel değeri ve hastalıklardan koruyucu maddeler içermesi açısından tüm yapay besinlerden üstün olduğunu kanıtlandığını açıkladı. Anne sütüyle beslenme çocuğun sağlığı ve gelişimi için bir ana koşul olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğin emzirilmesi, yüksek protein değeri, ya da eriyebilen vitaminleri ve enfeksiyonu önleyen özelliklerinden olan ağız sütünün alınması bebeğin beslenmesi ve sağlığı açısından çok önemli. Ağız sütü bebeğin aşısıdır. Ağız sütünün tamamını alabilmesi için bebeğe şekerli su ve sıvı verilmemelidir” dedi.

Biberonla beslenmek meme

emmekten daha zordur

Bazen hasta yada zayıf bebeklerin özel bakımı için annelerinden ayrılmaları gerekeceğini kaydeden Yusuf ziya Yıldırım, annenin bebeğine süt sağlayabilmesi için süt üretiminin belirli bir düzeye getirmesi ve bunu sürdürmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu da sütün sağılması ile olur. Sağılmış sütü biberonla vermek gerek. Biberonla beslemek memeyi emmekten daha zordur. Çok küçük bebekler bile sağılmış süt fincandan içebilirler. Kaşık veya biberonla beslenme önerilmelidir. Çünkü bebeğin fincandan diliyle sütü içmesi yeterli sütü alınmasına kendisinin karar vermesini sağlar. Ev dışında çalışan anneler, işe gitmeden ve bebeğini emzirmeden önce çok temiz bir fincan ya da kaba sütünü sağarak, bebeğe içirmek üzere bırakabilir. Sağlanan süt temiz bir bez veya kapakla kapatılıp serin yerde saklanmalı.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *