ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kuruldu

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kuruldu
YAYINLAMA: 29 Eylül 2024 / 16.44
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2024 / 16.44

Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı sağlık hizmet birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ile ilgili olarak Gaziantep'te otomasyon bilgisayar ağı sistemi kurulduğunu ve muayene oda sayısının artırıldığını açıkladı.

İşlemler için gerekli matbu evrakların basıldığını, Döner Sermaye işlemlerinin yapıldığını açıklayan Yıldırım, "Yeni düzenleme kapsamında Ağız Diş Sağlığı merkezi kuruldu, Organize Nizip -İslâhiye Dispanserleri Sağlık Ocağı konumuna getirildi, personel takviyesi yapılarak birimler desteklendi, kan alma birimi ayrıldı, ameliyathane masa sayısı arttırıldı, laboratuvar ve görüntüleme birimlerinin geliştirilmesi için hizmet alımı çalışmaları devam ediyor, idari yapıda görev dağılımı yapıldı, Acil Sağlık Hizmetleri yenilenmesi için projeler hazırlandı" şeklinde açıklamada bulundu.

Yeni uygulama kapsamında bir takım sıkıntılar yaşanmaması ve işlerin aksamaması için vatandaşları da uyaran Yıldırım şöyle konuştu: "Hem sağlık birimlerinde hem de eczanelerde gerektiğinde sağlık karnelerinin fotokopisi mutlaka yanlarında bulunsun, sağlık karnelerinin vizesi mutlaka yapılsın." Dr. Yıldırım, hastalardan katılım Payı olarak 80 Kuruş (Ykr) alındığını, 25 Aralık Devlet Hastanesi'nin öğle araları da dahil olmak üzere saat 08.00-17.00 arası poliklinik hizmeti sunduğunu söylerken, "İlk aşamada hastaların kayıtları detaylı girildiğinden kayıt bölümünde aksamalar oluyordu. 25.02.2005 tarihi itibariyle hasta kayıt bölümü ve diğer bölümlerde yığılmalar önlenmiştir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile hastanemizin her türlü imkanlarından faydalanabilirler" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *