ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ağyüz: Engel tanımam

Ağyüz: Engel tanımam
YAYINLAMA: 09 Mart 2022 / 14.11
GÜNCELLEME: 09 Mart 2022 / 14.11
Karataş toplu konut alanının alt yapı çalışmasına ilk harcı Başkan Yaşar Ağyüz koydu.

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Karataş toplu konut alanının alt yapısı için yapılan temel atma töreninde konuşan Ağyüz, “İki tane değerli belediye başkanımız var, ben onları çok seviyorum, onlar beni sevmese de. Ben engel tanımam. İktidarmış, Şehitkamil belediyesiymiş, Büyükşehirmiş vız gelir” diye konuşarak, Karataş’ın altyapısının yapılmamasından sorumlu tuttuğu Büyükşehir belediyesini eleştirdi.

Ben mütevazi bir belediye başkanıyım

Karataş’ta, Şahinbey belediyesi tarafından düzenlenen altyapı şenliğinde konuşan belediye başkanı Yaşar Ağyüz, Karataş’ın 1996’da kurulduğunu, ama ilk kez böyle bir tören düzenlediklerini belirterek, “Ben mütevazi bir belediye başkanı olmaya çalışıyorum. Çaktığı bir çiviyi halkın başına kalkan değil, yaptığı konutlara tek tek, üç kez tören düzenleyerek dağıtan belediye başkanı hiç değilim. 12 Eylül’de öncesinde Karataş’ı önerdiğimde bana güldüler. Kısmet bizeymiş, biz yapıyoruz. Karataş önümüzdeki aya kadar bitecek. İçme suyu ağustos sonunda bitecek. 3 tane park eylülde tamamlanacak. Benim dolar hesabına aklım ermez. Ağustos sonuna dek buraya bir trilyonluk yatırım yapılacak. Suyun parasını alacaklar, proje parasını alacaklar, sonrası vermeyecekler. Ben engel tanımam. İktidarmış, Şehitkamil belediyesiymiş, Büyükşehirmiş vız gelir” diye konuştu.

Hafif raylı bir türlü yapılmadı

Konuşmasında çok sert açıklamalara da yer veren Ağyüz, “Hafif raylı sistemi getiremeyenler, ulaşımı halk otobüslerine, dolmuşlara emanet edenler, benim aleyhimde konuşamazlar. Ben Karataş’a evladım gözüyle bakıyorum. Doğdu, gelişti, büyüdü, ergenlik çağına geldi” diye konuştu.

Halkın gözünü hizmetle duyurmak için geleceğiz

Temel atma töreninde konuşan milletvekili Mustafa Yılmaz, Karataş’ta inşaatlar başlayalı uzun süre olduğunu belirterek, “Bazı arkadaşlar geç kaldı diye düşünebilirler. Geldim gördüm ki burası çok büyük” diye konuştu. Konuşmasında hükümete yüklen Yılmaz, Hükümet yedi ayda kendini gösterdi. Ben de bunların ülke için hayırlı işler yapmayacak kanaati iyice oluştu. Köy Hizmetleri Bakanı olarak kendi alanımla ilgili konuşacak olursam yarım kamyon mucuru dökemiyorlar. Tarım Bakanı çıkıyor sizin gözünüzü toprak doyursun diyor. Ardından Başbakan çıkıp özür diliyor. Gözünü toprak doyursun demek ödemek. Belediyelerimiz de olduğu gibi halkın gözünü toprakla değil hizmetle doldurmak için geleceğiz” dedi.

2500 değil 100.000 konutluk

Milletvekili Ahmet Yılmazkaya ise Karataş’ın eskiden kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olduğunu hatırlatarak, “Şu an buraya bakınca altı oklu belediye başkanımın alın terini görüyorum. Şehitkamil gibi 2500 konutluk değil, 100.000 konutluk bir yatırım görüyorum” diye konuşarak, hükümetin devleti kurnaz tüccar mantığıyla yönettiğini, bunun önüne geçilebilmesi için sosyal demokratların birleşmesi gerektiğini söyledi.

Kısa bir konuşma yapan Kaymakamı Ömer Karaman ise Karataş’ın tarım alanı olmayıp atıl durumda bekleyen bir arazi olduğunu ve projesindeki 24 metrekarelik yeşil alan ile ödül aldığına dikkat çekti. Vali yardımcıları, emniyet müdür yardımcısı ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende, temsili olarak bir su borusu kanalı yatırılırken, törenin hemen ardından halka pilav ve sıkma dağıtıldı. Pilav dağıtımı esnasında izdiham yaşanırken, akşamın ilerleyen saatlerinde havai fişek gösterisi yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *