ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aileler kendilerini sorumlu tutmalı

Aileler kendilerini sorumlu tutmalı
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2023 / 13.10
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2023 / 13.10
Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, aileleri, çocuklarına karnelerindeki zayıflardan dolayı şiddet uygulamamaları konusunda uyararak, “Baskıdan dolayı doğacak sonuçlardan aileler kendilerini sorumlu tutmalı” dedi.

Atak, eğitim öğretim döneminin ilk yarısını tamamlanmak üzere olduğunu, bu dönemde Gaziantep’te 5383’ü okul öncesi olmak üzere 325.756 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. İlk yarıyıl tatili nedeniyle okulların öğrencilere başarı durumlarını değerlendiren karne verdiklerini kaydeden Atak, şöyle konuştu:

“Çocuklarımız bu hafta sonu karnelerini alacaklar. Bazı çocuklar sevinecek, bazıları ise karnelerindeki zayıftan dolayı doğal olarak üzülecekler. Alacakları karne bir sonuç değildir. Zayıf olan öğrenciler ikinci yarıyıl döneminde ailelerini de desteğiyle çalışıp başarılı olabilirler. Öğrencilerimiz ve velilerimiz başarıyı veya başarısızlığı abartmamalıdır. Aileler çocuklarına başarısızlıklarından dolayı baskı yapmamalı ve şiddet uygulamamalı.”

Anne ve babaların, çocuklarının başarısı için onları motive etmelerini isteyen Atak, zayıf alan çocukların tatilini kabusa çevirmemesi gerektiğini söyledi. Atak, çocuklara baskı ve şiddet uygulanması halinde telafisi zor Sonuçlara sebep olacağına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklarına baskı ve şiddet uygulayan aileler evlerini terk eden hatta kendi canlarına kıyacak kadar davranış biçimi gösteren çocukların yaptıklarından kendilerini sorumlu tutmalıdır. Öyleyse büyüklere düşen görev, çocuklarına sevgi ve muhabbetle yaklaşmaları ve onları anlayışla karşılayıp bağırlarına bas başarısızlıklarının araştırılıp ikinci ders yılında başarılı olmalarını sağlamaktır.”

Ümitsizliğe kapılmayın…

Başarısız olan öğrencilere de seslenen Atak, “Karnenizdeki zayıflardan ötürü kesinlikle Ümitsizliğe kapılıp ailenize çevrenize küsüp içinize kapanmayın. Tam aksine tatilinizi en iyi şekilde gezerek ve eğlenerek geçirip, ikinci yarı yıla zihinde ve dinlenmiş şekilde başlayıp başarılı olmak için yeni bir hamle dönemi başlatın” diye konuştu.

Atak, öğrencilerin bu tatili döneminde nerede ve nasıl hata yaptıklarını ve bu hatayı nasıl telafi edeceklerini düşünmeleri gerektiğini, yeni çalışma metotları geliştirmeleri ve kendine bir hedef belirleyip hedefe ulaşmak için yeni çalışma metotları geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *