ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aileler, trenle seyahat ediyor

Aileler, trenle seyahat ediyor
YAYINLAMA: 01 Haziran 2023 / 16.35
GÜNCELLEME: 01 Haziran 2023 / 16.48
Karayollarında kaza riskinin ve ulaşım ücretlerinin yüksekliğinin, kalabalık ailelerin trenle seyahati tercih etmesine neden olduğu belirtildi.

DDY’nin kapasitesi %100’ü aştı

Normal günlerde yolcu kapasitesi %60 olan trenin, Kurban Bayramı nedeniyle bayramda bir hafta öncesinde bile kapasite üstü hizmet vermeye başladığı belirtilirken, “Tren yolculuğu karayolunda çok daha güvenlidir. Ancak son yıllarda yurt genelinde demir yolları ihmal edildi. Karayolunda bütünü önlenemeyen trafik kazaları pek çok insanı yeniden trenle seyahate yönlendirdi. Askerlerden, Çocuklu ailelere kadar pek çok kesimden insanın güvenliği için tercih ettiği trenin, yolcu kapasitesi %60 civarındaydı. Ancak bayramdan önce %100’ü buldu. Bayramdan bir hafta önce tüm yerler ayrılırken, şu andaki talepleri dikkate alırsak, kapasite %100’ün üzerinde” şeklinde konuşuldu.

Alternatif ulaşım demir yolu

DDY’nin hava ve kara yolundan çok daha güvenli olduğu, DDY’yi alternatif ulaşım hizmeti olarak atağa geçirmek için 2005’e kadar ciddi hedefler belirlendiği vurgulandı. DDY’nin işlevinin artırılması için seyahat süresinin kısaltılmasının amaçlandığına dikkat çekilirken, “Şu anda en uzak mesafe 28 saat, bu sürenin 20 saate indirilmesi için çalışmalar yapılıyor” denildi.

Tren tur kartı olmayanlar için bir ay boyunca sınırsız seyir 70 milyon TL olarak açıklandı. Ayrıca bir ay tur kartı alıp sınırsız seyahatin yanı sıra yataklı odada kalmak isteyen olursa bunun bedelinin de 300 milyon TL olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *