ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Akaryakıt sektörü zamdan bunaldı

Akaryakıt sektörü zamdan bunaldı
YAYINLAMA: 18 Kasım 2021 / 15.10
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2021 / 15.10
Akaryakıta sürekli yapılan zam, sürücüler kadar esnafın da tepki göstermesine sebep oluyor. Akaryakıta 40 günde %11.2 oranında zam yapıldı.

Akaryakıt ürünlerine sürekli gelen zamlar, esnafı perişan ederken, satışların %50 oranında düştüğüne dikkat çekildi. Akaryakıta son 40 gün içerisinde %11.2 civarında zam yapıldığını belirten akaryakıtçılar, veresiye satışlarda litre uygulamasına geçmeyi düşündüklerini ifade etti.

Tüketici arabanın marşını zor basıyor

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Akaryakıt, LPG, Nakliye Meslek Komitesi Üyesi Mehmet Durdu Yetkinşekerci, eskiden 15-20 günde, hatta ayda bir zam gelirken şimdi haftada bir zam geldiğini, her zam gelmesinde satışların daha da azaldığını belirtti.

Halkın alım gücünün azalması ve savaş söylemleri nedeniyle, satışların yarı yarıya azaldığını ifade eden Yetkinşekerci, “Tüketici arabanın marşına zor basıyor. Satışlarda büyük bir düşme var. Teskere meselesi ve savaş söylentileri satıcıları olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Vatandaş savaş korkusu yüzünden parayı bir tarafa çıkarmıyor. Hiç kimse yatırım peşinde değil, alım satım yok” dedi.

Kredi kartında komisyon

ücreti esnafın karını sıfırlıyor

Veresiye satışlarda litre uygulamasına geçmeyi düşündüklerini söyleyen Yetkinşekerci, “Kar oranımızın çok üzerinde zam yapılıyor. Kar oranımız %4.30 civarında, gelen zam %11. Böyle olunca veresiye ve visalı satışlarda bugün itibari ile üzerine para koymak zorundayız. Çünkü kredi kartları ile yapılan alışverişlerde komisyon ücreti olarak %6-7 kesinti yapılıyor. Üstelik kredi kartı ile yapılan alışverişlerde parayı bir ay sonra alabiliyoruz. Böyle çelişkili ve sıkıntılı ortamda ticaret yapıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *