ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Akaryakıt sektörü zor durumda

Akaryakıt sektörü zor durumda
YAYINLAMA: 03 Mart 2022 / 14.23
GÜNCELLEME: 03 Mart 2022 / 14.23
Tamamen yerli sermaye ile kurulan ve geçtiğimiz günlerde Koç Holding’le birleşen OPET, Ford ve madeni yağlarını tanıtmak amacıyla mobil restoranda bir toplantı düzenledi.

OPET yönetim kurulu Başkan yardımcısı Nurten Öztürk, akaryakıt sektörünün çok zor durumda olduğunu belirterek, “Birçok bayi, düşük kar marjlı, kaçak akaryakıt gibi sebeplerden ötürü hizmet veremez duruma geldi” dedi.

OPET yönetim kurulu Başkan yardımcısı Nurten Öztürk, Koç ile ortaklığın güçlü rakipler karşısında daha iyi rekabet edebilmek için yapıldığını söyledi. Yemekte yaptığı konuşmada, akaryakıt bayilerinin zor koşullarda çalıştığını söyledi. OPET’in Bulgaristan’da yatırım yapmaya hazırlandı açıklandı.

Termal kapasite olarak ikinci sıradayız

Başpınar mobil restoranda düzenlenen OPET tanıtım toplantısında açılış konuşmasını bölge müdürü İbrahim Gürcan yaptı. Yönetim kurulu başkan yardımcısı Nurten Öztürk ise Türkiye’de 22 tane akaryakıt dağıtım şirketi olduğunu belirterek, “Bunların içinde büyük pay sahibi olanlar yabancı şirketler. OPET 1992’de kuruldu ve Türkiye’de ilk dörde girdi. Terminal kapasitesi olarak ikinci sıradayız. Yabancı yatırım şirketleri vergilerini kendi ülkelerini ödüyorlar ve yatırımların da kendi ülkelerine yapıyorlar. Biz ise tamamen yerli sermaye ile kurulmuş olduğumuz için vergimizi de yatırımımızı da bu ülke yapıyoruz. Marmara Erikli’sindeki akaryakıt dolum tesisimiz bittiği zaman Avrupa’nın en büyük tesisi olacak” diye konuştu.

Bulgaristan’da yatırıma başlıyoruz

Sabah’ın sorularını da yanıtlayan Öztürk, “Türkiye’de akaryakıt sektörü çok zor durumda. Kar marjları düşük olan bayiler hizmet veremez duruma geldi. Bu bir yıldır böyle. Bunun için akaryakıt atıcılar derneği çok yoğun çaba sarf ediyor. Bayiler ker marjlarının düşüklüğün yanında kaçak akaryakıt ve kredi kartıyla yapılan satışlardan zarar ediyor. Çünkü bankalar ister istemez komisyon alıyor dedi. Öztürk, Koçla birleşmelerini de açıklık getirerek, koşa birleştik çünkü karşımızdaki rakiplerimiz çok güçlü. Onlarla daha iyi rekabet edebilmek ve yurtdışına çıkabilmek için birleştik ve Bulgaristan’da yatırım yapmaya başlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *