ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP adaylarına güvenmiyor

AKP adaylarına güvenmiyor
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2023 / 19.54
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2023 / 19.57
AKP’nin Gaziantep’te kendine ve adaylarına güvenmediği için anket üzerine anket yaptığını belirten SP Şahinbey Belediye Başkan adayı Enver Bakırcı, AKP’nin Gaziantep’te hezimete uğrayacağını söyledi. Halkın oyunu cebinizde göremezsiniz

 “Hani AKP, halkın oyunun yüzde 44’ü cebimizde diye ortalıkta geziyordu?” diyen Bakırcı, “Demokratik ülkelerde halkın oyunu cebinizde göremezsiniz. Türk halkı ağaca oy vermeyeceği gibi, kentlerimiz ve ilçelerimiz ağaca teslim edilmeyecek kadar önemlidir. Çünkü yerel seçimler büyük seçimlerin ve dünyada olup biten olayların neticesidir. Türkiye Ortadoğu ve dünya için çok ama çok önemli bir ülkedir. Ülkemiz üzerine ciddi oyunlar oynanmaktadır. Türk halkı iç ve dış sermayeyi kontrol edememiştir ve edemiyor. İç ve dış sermayeyi ancak siyasiler kontrol edebilir. Halk da bunları siyasiler elitle gerçekleştirir. Onun için biz siyaseti ve siyasetçileri çok önemsiyoruz” dedi.

Halk sermayenin kontrolünü siyasiler eliyle gerçekleştirir

AKP’nin halkı küçümseyen tavrının siyasi ahlak ve demokrasiyi aykırı olduğuna dikkat çeken Bakırcı, “AKP hezimete uğramaktan korktuğu için Gaziantep’te anket üzerine anket yaptırmaktadır. Bugüne kadar 505 kahvehane gezdim, 100 bine yakın insanla yüz yüze görüştüm. Çünkü halk ve onların düşünceleri bizim için önemli. ‘Halkın oyu çantada keklik, veya biz ağacı göstersek kazanır’ diyemezsiniz. Derseniz böyle anket üstüne anket yaptırmak zorunda kalırsınız. Bu halka hakaret olduğu gibi demokrasinin de özüne aykırıdır” diye konuştu.

Adaylar eşit şartlarda halkın karşısına çıkmalı

AKP’nin halkla alay etmekle kalmayıp adaylarına da güvenmediğini belirten Bakırcı, “Tüm adayları, sivil toplum örgütleri üyelerinin de katılacağı bir toplantıda halkın huzuruna davet ediyorum. Yaklaşık bir aydan beri tüm adaylara halkın huzurunda karşılıklı program yapmaya, hizmetlerimizi ve siyasetimizi anlatmaya çağırıyorum. Başkanlarda olması gereken bazı nitelikler vardır, bunlardan birkaçı cesaret, adalet, dürüstlük ve bilgidir. Siz dürüstseniz bilginize güveniyor ve cesaret sahibi iseniz çıkarsınız halkın karşısına demokratik platformlarda kendinizi ifade eder, yarıştığımız insanların ve halkın sorularını yanıtlarsanız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *