ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP, anti demokratik uygulamalardan yana

AKP, anti demokratik uygulamalardan yana
YAYINLAMA: 30 Mayıs 2023 / 13.21
GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2023 / 13.38
Şahinler, “Kamu yönetimi temel kanunu tasarısı, demokratik kamuoyunu yok Sayan anlayışla hazırlandı ve bu nedenle bile ölü doğmuştur” dedi.

AKP’nin demokratikleşme isteği gerçek değildir

“Biz, toplumsal faydayı, halkı ve emekçileri esas alan demokratik bir değişimden yanayız” diyen Şahinler, “Ancak hükümet, uluslararası finans kuruluşlarının ve işbirlikçilerinin taleplerini esas alan değişimlerden yana. Kamu hizmetlerini piyasaya açarak devlet kurumlarında ticarethane, vatandaşları da müşteri gibi görmek reform mudur? Kamuda çalışanların iş güvencesine göz dikmek çalışma yaşamına kuralsızlaştırmak, sendikal örgütlülüğü görmezden gelmek reform mudur? Bu nedenle hükümetin demokratik değişim iddiası gerçek değildir” diye konuştu.

Kamu çalışanlarının %35’ini temsil eden KESK yok sayıldı

Kamu yönetimi temel kanunu Tasarısı’nın kamu hizmetlerini ve kamu çalışanlarının haklarını tehdit ettiğini belirten Şahinler, “Bu tasarı, kamu varlıklarının özelleştirilmesine hız veren, bütçenin oluşumunda borç ve faiz ödemelerini esas alan, eğitime, sağlığa ve kamu yatırımlarını yok Sayan politikaların bir uzantısıdır. En temel insan hakları olan eğitim, sağlık, güvenlik gibi kamu hizmetleri piyasaya devredilemez” şeklinde açıklama yaptı.

Şahinler, KESK’in çalışma yaşamının demokratikleşmesini bir bütün olarak ele aldığını, söz konusu tasarıya karşı mücadelelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *