ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“AKP halktan oy alamaz”

“AKP halktan oy alamaz”
YAYINLAMA: 29 Haziran 2021 / 15.50
GÜNCELLEME: 29 Haziran 2021 / 15.50
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun AK Parti hakkında kapatma davası açmasını siyasiler, “Hiç kimse hukuktan üstün olamaz. Burada hukukun tekniği uygulanıyor. Ortada bir kasıt yok. Erdoğan hukuka karşı direniyor. AKP hukukla çatışan ve çekişen bir tavır sergiliyor” diye değerlendirdi.

DYP Milletvekili Ayvaz Gökdemir, AKP hakkında kapatma davası açılmasının tamamen hukuka uygun olduğunu ve hukuk tekniğinin uygulandığını, başka hiçbir kastın olmadığını açıkladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın kapatma davasının tamamen hukuka uygun olduğunu ifade eden Gökdemir, “Bu olayda kesinlikle bir kasıt aranmamalı. Burada hukuk uygulanıyor. Bu işin zaten öncesi de var. Kimse hukukun üstünde değil. İnsanlar bir kuralı beğenmeyebilir, ama uymak zorunda. Beğenmiyorsan yetkili olursun, mecliste çoğunluğu elde eder değiştirirsin. Erdoğan, daha önceden uyarılmış, ‘sen siyasi partiye kurucu üye olamazsın, genel başkan olamazsın’ diye. Ama Erdoğan, bunu ihlal ediyor. Ortada yargı karan var. Ama sen buna karşı diretirsen, o zaman yargı da gereğini yapar” dedi.

AKP hakkında açılan kapatma davasının, partinin oylarını etkileyeceğine ihtimal vermediğini kaydeden Gökdemir, “Seçmenin bu kadar sıkıntıdan sonra macerayı deneyeceğini, genel başkanı belli olmayan bir patiyi deneyeceğini, hatta ne olduğu halen açıklanmayan bir partiye yöneleceğine inanmıyorum. Aksi halde yanlış yaparlar. Siyaset bir bakalım, deneyelim ile olmaz” diye konuştu.

AKP dahil meşru zeminde karşılarına çıkan her parti ile yarışabileceklerini ifade eden Ayvaz Gökdemir, “Keşke AKP’nin de bir genel başkanı olsaydı da, onunla mücadele edebilseydik” derken, anketlerin tamamen şişirme olduğunu söyledi.

Anketlere göre AKP’nin hep ileride gösterilmesinin suni bir pompalama olduğunu ifade eden Gökdemir, “AKP anketlerin gösterdiği kadar ileride değil. Tamamen suni bir yükseliş. AKP halktan iddia edildiği kadar oy alamaz” dedi.

CHP Milletvekili Adayı Metin Çelikel Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve siyasal gelenekler açısından Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP genel başkanlığını sürdürmesinin açıktan açığa hukuka aykırı olduğunu söyledi. Erdoğan’ın, hakkında bir siyasal partinin kurucu üyesi olamayacağına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin kararı olduğunu hatırlatan Çelikel, “AKP tüm icraatlarıyla hukuk düzenini kabul etmeyen onunla çatışan ve çekişen bir anlayışı sürdürmekte ısrar etmektedir. Bu da zaten gerilen siyasal yaşamı daha da gerdiği gibi toplumun siyasete ve siyasetçiye olan güvenini de azaltmaktadır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *