ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP medya desteğiyle ülkeyi kaosa sürüklüyor

AKP medya desteğiyle ülkeyi kaosa sürüklüyor
YAYINLAMA: 12 Nisan 2023 / 15.42
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2023 / 15.42
AKP Hükümetine en büyük eleştiri, bağrından kopup geldiği Saadet partililerden geliyor.

Saadet partililer, AKP Hükümeti’nin arkasına medya desteğini alarak ülkeyi kaosa sürüklediğini, 13 aylık görev süresince ciddiyetten uzak bir yönetim sergilediğini vurguladı.

Medya desteği olmasa AKP bir ayda biter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın beklentileri ölçüsünde hizmet üretmek yerine, iktidar öncesi kendisinin yolunu açan kişi ve kurumların lehine siyaset ürettiğini belirten Saadet partili il başkanı Rauf Bozgeyik, “Erdoğan’ın bilgi, beceri ve gayretleri sonucunda iktidar olmadığı bir gerçek. Onun nasıl ve hangi şartlarda iktidar olduğunu halk çok iyi biliyor. Erdoğan’ın arkasında azımsanamayacak bir medya desteği var. Medya desteğini çeksin bir ay dayanamaz” diye konuştu.

Türkiye zaman kaybediyor

AKP Hükümeti’nin Türkiye’ye zaman kaybettirdiğini ifade eden Bozgeyik, “Devlet yönetmek çok ciddi ve sorumluluk isteyen bir iştir. İdarecilik görevlerin en kutsalıdır. Deneme yanılma metoduyla devlet yönetilmez, bir ülkenin istikbaliyle oynanmaz. Ancak, AKP hükümeti bu ciddiyet ve sorumluluktan aciz. Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip bir parti olmasına rağmen, aciz bir duruş sergiliyor. Önce karar alıyor, daha sonra uygulama cesareti bulamadığı için geri adım atıyor. Kendilerine güvenleri yok. Çünkü ehil değiller. İnsan bilmediği bir konuda kararlı olup olayların üzerine gidebilir mi? Bunlar ehil olmadıkları için bir ileri bir geri kendi kendilerine medyanın yönlendirmesi sonucu dönüp duruyorlar” diye konuştu.

Varlığını düzenin düzensizliğinden sağlayanlar AKP’yi şişiriyor

AKP’nin göreve geldiği günden beri bir tek olumlu faaliyeti yok diyen Bozgeyik, “Ehliyet, tecrübe, istikrar, dik durma konusunda ciddi sorunlar yaşayan AKP, varlığını bu düzene borçlu insanların desteğiyle ayakta duruyor. Yoksulluk sınırı artıyor, AKP’yi destekleyen kanat, ekonominin rayında gittiğini ifade ediyor. Çünkü, bu şartlarda kendilerine ait imkanları muhafaza ediyorlar. Ya da bu imkanlara yeni ilaveler yapılıyor. Olan Türk halkına oluyor” şeklinde açıklama yaptı.

AKP hükümeti ülkenin 10 yıllık kaybı oldu

AKP’nin yanlış rotasının ülkeyi her alanda gerilettiğini belirten Bozgeyik, “Çıkar çevrelerinin şişirmeleri ve beceriksiz yönetimi ile Avrupa birliği uğruna Kıbrıs’ı verirlerse şaşırmayın. Üstelik Kıbrıs gibi Türkiye için son derece önemli olan bir konuda diğer uygulamalarda olduğu geri adım da atılmaz. Çünkü dış politika toplumların ve ülkelerin kaderinin tayininde son derece önemlidir. Dış politikadaki hataların tamiri mümkün değildir. Türk halkına yazık oluyor. Halk, böyle ehliyetsiz, beceriksiz, bir hükümetin yönetimine layık değil. Yapmakla yıkmak arasında büyük bir fark var. Bu ülke kolay kurulmadı. Ancak bunlar Türkiye Cumhuriyeti’ni tehlikeye sokan tutum ve davranışlar sergiliyorlar. 13 aylık iktidarlıkları döneminde ülkeyi 10 yıl gerilettiler” dedi.

Bozgeyik, Türkiye’nin dış politika konusunda en kötü dönemini yaşadığını belirtirken, Refah-yol Hükümeti’nin 11 ayda yaptığının yüzde 20’sini, AKP Hükümeti’nin 13 ayda yapamadığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *