ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP Şahinbey İlçe örgütü feshedildi

AKP Şahinbey İlçe örgütü feshedildi
YAYINLAMA: 14 Kasım 2023 / 20.29
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2023 / 20.30

3 Kasım seçimlerinde partisine yüzde 42.92’lik bir oy oranı sağlayan AKP Şahinbey ilçe yönetiminin feshedildiği açıklandı. AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu’nun, il kongresinden beri anlaşmazlık yaşadığı Şahinbey ilçe yönetimini feshettirmesinin altında yatan nedenin olası bir seçimde kendisi dışındaki adaylara oy verme ihtimali bulunan delegeleri dışlamak olduğu ifade edildi.

Eruslu, Kendi iradesinde bir başkan istiyordu

Partililer, Eruslu’nun Şahinbey İlçe Başkanı bulunmasına rağmen, genel merkeze halen ilçe başkanı seçmedikleri yönünde yanlış bir rapor aktardığını ileri sürdü. Fesih kararına Şahinbey İlçe yönetiminin yanı sıra bazı partililerin de tepki gösterdiği belirtilirken, Eruslu’nun Mehmet Tahmazoğlu’nu Şahinbey ilçe başkanlığında görevlendirmek istediği, ancak ilçe yönetiminin bu isteği reddettiği açıklandı.

Eruslu, muhalifleri etkisiz hale getirdi

Verilen bilgiye göre, AKP İl Kongresinde partilerin tepkisine rağmen İl Başkanı seçilen Ökkeş Eruslu’nun görevde kalması için yapılan mücadeleye Şahinbey ilçe yönetimi tepki gösterdi. Ancak seçimin yaklaşması nedeniyle olası tepkilerin partiye zarar vereceği düşüncesiyle sorunlar dışarı yansıtılmadı.

Kamalı İstifasını seçim sonrasına ertelemişti

AKP Şahinbey belediye başkan aday adaylığı seçimlerinde bu sorunlar daha da belirginleşti. O zamanki Şahinbey İlçe Başkanı Hayri Kamalı istifa etti. Fakat AKP il yönetimi Kamalı’nın istifasını 31 Mart’tan sonra işleme konması şartıyla kabul etti. Kamalı ve yönetim yaşananlara rağmen partiye zarar gelmemesi için istifa etmedi.

İlçe yönetimi adayını belirledi

Şahinbey ilçe yönetimi, partililer tarafından başarılı bir ilçe yönetimi olarak değerlendirilirken, başarılarından dolayı kendine güvenen ilçe teşkilatının adayını belirlediği ve Ağustos ayında yapılacak kongrede Sait Subaşı’nı ilçe başkanlığına aday göstermeyi planladığı belirtildi. Fakat AKP İl teşkilatının söz geçiremediği bu ilçeyle seçime gitmenin riskli olacağı endişesi taşıdığı kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *