ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP vaatlerini unuttu

AKP vaatlerini unuttu
YAYINLAMA: 04 Ekim 2023 / 18.08
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2023 / 18.24
AKP hükümetinin iktidar olmadan önce özürlülere çeşitli vaatlerde bulunduğunu, iktidar olunca değil vaatleri yerine getirmek özürlülerin kazanılmış haklarının bile elinden aldığını belirten Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Fayat Bay, Bir Yıllık Acil Eylem Planına özürlülerle ilgili bir çalışma koymayarak kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bay, “Hükümet, engelliler için hayırlı bir iş yapmak istiyorsa, tıpkı çağdaş ülkelerde olduğu gibi, engellilerin üretken hale getirilmesi ve işsiz engellilerden başlamak üzere sakatlık tazminatı için yasa hazırlamaya başlansın” dedi.

AKP kazanılmış haklara bile müdahale ediyor

Engellilerin yasal haklarını arttırmasını bekledikleri hükümetin, zaman zaman yasalarla kazanılmış haklarına müdahale girişimleri olduğunu ifade eden Bay, “AKP, iktidar olur olmaz engellileri unuttu. Altı Nokta Körler Derneği olarak hükümeti uyarmayı engelli kitleye karşı sorumluluğumuzun doğal ve vazgeçilmez bir gereği sayıyoruz. İvedilikle engellilerin son bir yıl içinde geri alınan hakları İade edilmeli, kazanılmış haklara yeni müdahalelerden kesinlikle sakınılmalıdır" diye konuştu.

Demokratik kapsamlı ve bütünlükle yasa istiyoruz

Hükümetin özürlüler konusundaki duruş ve hareketlerinin son derece kaygı verici olduğunu belirten Bay, “Özürlülerden sorumlu devlet bakanlığı ve özürlüler idaresi başkanlığınca yürütülen engelliler yasa taslağı çalışmaları bütünüyle bilimsel ölçütlerin ve engellilerin gereksinimi dışındaki kavram ve yaklaşımlarına oturtuldu. Söz konusu yasa taslağı üzerinde tartışma ve değişiklik yapılacak temel bir metin olma özelliğinden bir hayli uzaklaştırıldı. Savunulmaz hale getirildi. Gelinen aşama son derece ciddi ve kaygı vericidir. Kaygı verici bu davranışlar karşısında hükümeti uyarmayı, engellilerin son bir yıl içerisinde gasp edilen haklarının iadesini talep ediyoruz. Kazanılmış haklara yeni müdahalelerden kesinlikle sakınılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *