ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP yoksulluğu istismar ediyor

AKP yoksulluğu istismar ediyor
YAYINLAMA: 31 Temmuz 2023 / 18.14
GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2023 / 18.16
Üniversite öğrencilerine belediyeler ve Yurt Kur dışındaki kurumlar tarafından burs verilmesinin yasaklandığını, bu uygulamadan faydalanan AKP’nin, üniversiteleri, üniversite öğrencilerini kuşatma altına almak istediğini belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, “AKP, öğrenciler ve çocuğunu okutmakta zorlanan yoksul aileler üzerinden siyaset yapıyor” diye konuştu.

Hedef kitlesi öğrenciler ve yoksul aileler

Bozgeyik, TBMM’den geçirilen ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da onaylanarak yürürlüğe giren yasaya göre, üniversite öğrencilerine burs verme yetkisinin yalnızca yerel yönetimlere ve Yurt Kur’a tanındığına dikkat çekerken, “Elinden yetki alınan ve yeni düzenlemelerden mağdur olan kurumların başında üniversiteler geliyor. Bursları düzenleyen yasanın AKP’nin bir oyunu olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Yerel yönetim seçimleri öncesinde çıkarılan bu yasa ile AKP iktidarı bir taraftan üniversiteleri kıskaç altına almaya çalışmakta, bir taraftan da yerel yönetim olanaklarını partizanca kullanmaya hazırlanmaktadır” dedi.

AKP kurumsal kaynakları yandaşları için kullanacak

Mehmet Bozgeyik, burs verme yetkisinin üniversitelerin ve diğer kurumların elinden alınarak partizanca atamaların yapıldığı Yurt Kur’a ve zaten siyasal kadrolaşmanın yoğun olduğu yerel yönetimlere bırakılmasının tek bir açıklaması olduğunu kaydederken, “AKP iktidarın kurumsal kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmek istemektedir. AKP üniversite öğrencileri ve çocuklarının okumakta zorlanan yoksul aileler üzerinden siyaset yapmaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

200 bin lira kira yardımı her ay Başbakan Erdoğan’a gidiyor

Eğitimcilere aylık 200 bin lira kira yardımını reva gören Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 60 milyar 500 milyon liraya geçinemediğinin söylemesinden utandıklarını kaydeden Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Son iki aydır aylıklarımızı aldıktan sonra 200 bin liralık kira yardımını Başbakan Erdoğan’a havale yoluyla gönderiyorduk. Ancak geçen günlerde Başbakan Erdoğan’ın ‘6 milyar 500 bin lirayla geçinemiyorum, onun için ticaret yapıyorum’ demesine üzüldük. Bizlere ödenen kira yardımını, eğer kabul buyururlarsa, kendisine vereceğiz. Öğretmenlere ödenen 200 bin liralık kira yardımı ile Başbakan Erdoğan’ın mağduriyeti ortadan kalkacak ve artık ülkemize gelen yabancı konuklara geçinemediğini söylemeyecektir. Eğer 200 bin liralık kira yardımı, Erdoğan’ın derdine ilaç olmazsa, çocuk yardımı olarak ödenen 9  milyon lirayı da seve seve kendisine yollarız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *