ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP’de üçüncü aday olmayacak

AKP’de üçüncü aday olmayacak
YAYINLAMA: 05 Haziran 2023 / 17.12
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2023 / 17.14
AKP’de Dr. Asım Güzelbey’in isminin ön plana çıkması ile, parti içinde bazı muhalif kesimlerin “Ne Güzelbey ne de Mustafa Mutlu olacak, AKP üçüncü bir sürpriz isim çıkaracak” söylentilerinin asılsız olduğu öğrenildi.

Partiyi merkez sağa Asım Güzelbey gibi insanlar çeker

Dr. Asım Güzelbey’in temayül yoklamasında birinci sıraya yerleştiğini belirten AKP’liler, o zamandan beri Güzelbey’in aday gösterilmesini istemeyen bazı çevrelerin karalama kampanyası yürüttüğüne dikkat çekti. Dr. Asım Güzelbey gibi demokrat muhafazakar, ancak radikal olmayan bir takım insanların AKP içinde sayılarının artması ve ön plana çıkmasının ülke açısından yararlı olduğuna dikkat çeken partililer, “Radikal insanlar çoğunlukta olursa hem AKP hem de ülke için kötü sonuçlar doğar. Oysa Asım Güzelbey gibi insanların partide sayısı artarsa, parti merkez sağa daha kolay kayar” diye konuştu.

Yalnızca Gaziantepspor’a üye

Güzelbey’in adaylığının güç kazanmasıyla partide bir takım radikal çevrelerin “Dr. Asım Güzelbey masondur” diye ilginç bir karalama kampanyasına geliştiğine dikkat çekilirken, “Bazı insanlar çok cahil. Masonluğun ne demek olduğunu bilmiyor, Masonluğun öyle kolay elde edilemeyen bir şey olduğunu da bilmiyor. Masonluk kötü bir şey olmadığı gibi, Asım Güzelbey’in Gaziantepspor’dan başka hiçbir derneğe üyeliği yok” denildi.

Gaziantep’e enerjik bir başkan lazım

AKP’liler, Mustafa Mutlu’nun yaşı ve sağlığı nedeniyle Gaziantep gibi bir kentin Büyükşehir Belediye başkanlığını taşıyamayacağına dikkat çekti.

AKP’liler, “Bize genç, dinamik, ufku açık bir aday lazım. Gaziantep iyi bir kentin sorunları hafife alınmamalı. Kent sürekli gelişiyor ve gelişen kentlerde çok önemli hizmetleri hayata geçirmek gerekir. Mustafa Mutlu, son derece dürüst, beyefendi bir insan. Ama, Gaziantep’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok enerji ve koşuşturma ister. Aksi halde parti bir dahaki seçimde hezimete uğrar. Bu gerçeği gören tüm milletvekillerimiz de doktor Asım Güzelbey destekliyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *