ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP’nin mitingi için savcılığa suç duyurusu

AKP’nin mitingi için savcılığa suç duyurusu
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2023 / 20.43
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2023 / 20.43
AKP’nin iktidar gücünü kullanarak Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararla halka açık yerlerde miting yapılmaz ilkesini ihlal ederek Demokrasi meydanında miting düzenlemesinin suç olduğunu belirten siyasal parti temsilcileri savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP il Gençlik Kolları Başkanı Ali Akyılmaz, AKP’nin mitinginin yasal olmadığını, seçim kurulunun da bu suça ortak olduğunu belirtti. Akyılmaz, “Seçim kurulunun aldığı kararla 18 Mart’tan itibaren bayraklar kaldırılacak dendi. Biz bayraklarımızı kaldırdık fakat AKP bu konuda hiçbir çalışma yapmadı. Miting için kura çekilmesi gerekirken oylama ile yapıldı. İtiraz ettik ve kura ile AKP’nin miting yapacağı gün 24 mart olarak çıktı. Bu da yetmezmiş gibi miting alanı olmamasına rağmen Demokrasi Meydanı’nda ve kendilerine verilen tarihten önce miting yaptılar. Bu kesinlikle yasalara aykırıdır. AKP burada 3 Kasım seçimlerinde yaptığı gibi kendi başına buyruk davrandı ve karanlık yüzünü bir kez daha gösterdi. Miting ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk”  dedi.

“Her türlü hesabı verecekler”

DSP İl Başkanı Mustafa Kenger de AKP’nin yaptığı mitingin yasal olmadığını ve suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Kenger, “AKP Bayrakları indirmedi, miting alanı olmayan yerde miting düzenledi. AKP iktidar olmanın gücünü kullanıyor. Seçim kurulu da buna izin veriyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Adliyede her türlü hesabı verecekler” diye açıklamada bulundu.

“İktidar gücünün arkasına sığınıyorlar”

MHP İl Başkanı Mehmet Özdemir, AKP’nin Demokrasi Meydanında miting düzenlemesini sert bir dille eleştirdi. AKP’nin İktidar gücünü kullanarak böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Özdemir, “AKP iktidar gücünün arkasına sığınıyor. Bayrakların inmesi gerekirken hala yerinde duruyor. Belirlenen 2 miting alanının dışında bir yerde miting düzenliyor. Bu olaya nasıl izin veriliyor? Seçim kurulu akşam 5:30’da mitinge izin veriyor. Öğleden sonra miting yapılıyor. Bu kesinlikle yasalara aykırıdır” diye açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *