ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP’nin oyları artarsa rejim tehlikeye girer

AKP’nin oyları artarsa rejim tehlikeye girer
YAYINLAMA: 07 Ağustos 2023 / 13.10
GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2023 / 13.12
Sağduyulu seçmen endişeli

Nurgün Balcıoğlu, Zahide Yalçın, Saffet Yıldırım, Adem Yaşar

Özgürlük ve Boyno mahallelerinde yoksulluğun derin izleri hemen hissediliyor. AKP’ye oy vereceğini söyleyenlerin önemli bir bölümü adayların adını söyleyemiyor. “Biz AKP’ye oy vereceğiz” diyorlar. Ama AKP’li olmayanların yine ortak tercihi Celal Doğan oluyor. “Anakentte Celal Doğan’a oy vereceğiz. Adam hizmet etti. Gaziantep’in adının Türkiye’de ve dünyada duyulmasını sağladı” diyorlar.

AKP’nin zam yapmamasından memnun olanlar bile, yerel seçimlerde AKP’nin oylarını artırmasından endişe ediyor. “Bunlar oylarını artırırsa, astığı astık, kestiği kestik olur. Şimdi bile herkesi azarlayıp tersliyorlar. Başbakan işsizliğe yoksulluğa çare olacağız diye iktidara geldi. Şimdi iş isteriz diyeni azarlıyor. AKP’nin oyları artarsa rejim tehlikeye girer” diye konuşuyor.

Boyno ve Özgürlük mahallelerindeki birbirine birkaç adım mesafedeki kahvehanelerde, karşı karşıya bulunan kahvehaneler arasında birbirinden tamamen farklı seçmen profili ile karşılaştık. Özgürlük mahallesinde Doğu ve Güneydoğunun bütün kentlerinden göçle gelen insanlar yaşıyor. Aralarında Gaziantepli neredeyse yok gibi.

Yoksulluğun derinliği hemen hissediliyor. İşsizlik oranı inanılmaz boyutlara ulaşmış.

Gündüz bu kahvehaneler hınca hınç doluyor. İş olsa, burada insanların işi ne? Parası olmadığı için kahvehaneye gelemeyen çok adam var diyorlar.

Biz ekmek derdindeyiz, bize kim ne vermiş, seçim meçim boş diye umursamazlık içinde insanlar. Ne parti adı söylüyorlar ne de aday.

Boyno mahallesi seçmeni daha aktif ve ilgili. Girdiğimiz Dostlar kıraathanesinde bilinçli bir seçmen kitlesiyle karşılaşıyoruz.

Kıraathanenin sahibi, İlyas Karsız, aslında MHP’li, ama oyunu boşa gitmesin diye MHP’ye vermeyeceğini söylüyor.

Oyum boşa gitmesin, CHP’ye verebilirim. Celal Doğan için vereceğim, CHP’li olması önemli değil. Bu yerel bir seçim siyaset değil, hizmet önemli. İlçede Bozgeyik’i düşünüyorum. Gerçi tüm hizmetleri Merveşehir ile Emek mahallesine yaptı, o konuda çok tepki alıyor, ama hoca partiler üstü biri.

İşçi emeklisi Hamza Sabancı, koyu CHP’li ve endişeli. Hükümetin ne iç ne de dış politikasını beğenmiyor.

Bu hükümet ne yaptı. Yaptığı hiçbir icraat yok. Bütün düzen 57’inci hükümet zamanında kuruldu. Kemal Derviş geldi, İMF ile anlaşıldı, ekonomi bir sisteme bağlandı ve halem de o ekonomik sistem uygulanıyor. IMF’nin ve Kemal Derviş’in aldığı kararlar uygulanıyor.

Bu rüzgar gider, rüzgarın ardından AKP’de kökü olmayan ot gibi uçar gider, diye konuşuyor.

Cuma Aymelek, hükümetin icraatlarından ve zam yapmamasından memnun olanlardan.

Piyasayı yükseltmedi, dolar yükselmedi. Ama Celal Doğan’ı taktir ediyorum. Oyumu ona vereceğim. İlçede de AKP adayına veririm. Bozgeyik’i beğenmiyorum. Mahallemize bir hizmet getirmedi. Benim yaptırdığı apartmanlarda oturacak gücüm de yok.

Cemal Yılmaz kesin kararlı.

İki belediyede de CHP’ye vereceğim.

Ramazan Karsız MHP’li ama tercihi büyükşehirde AKP, ilçede Bozgeyik.

Osman Arıtıcı, sisteme büyük tepki duyuyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın mağdur olarak seçmenden oy isteyip iktidara geldiğini, şimdide kendisinin Cem Uzan’ı yok etmeye çalışarak vatandaşın gözünde mağdur duruma düşürmesi, Arıtıcı’yı Genç Parti’ye oy verecek hale getirmiş.

Bazı ekonomik icraatlarını beğeniyorum, ama bu kadar haksızlığa tahammül edemiyorum. Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik, yoksulluk sloganı ile iktidar oldu. İşsizliğe çare bulacağını söylüyordu. Şimdi mitinglerde iş isteyen gençleri azarlıyor, onlara bağırıp çağırıyor. Dolar artmıyormuş düşüyormuş. Bana ne, dolar 100 lira olsa bana ne, 1 milyar olsa bana ne. Benim cebime giren parada bir artış yok.

Bu ülkede sönmese Anavatan Partisi söylemezdi sesleri yükseliyor ve çevreden epeyce destek alıyor.

Basından da şikayetçiyiz diyorlar. Basın iktidarın borazanlığını yapıyor. Ne Aydın Doğan ne de diğerleri iktidar aleyhine tek satır yazmıyor. Böyle basın olur mu?

Başbakan üniversite mezunu genci azarlıyor ‘git simit sat’ diyor. Üniversite mezunu bir gence bunu söylemeye hakkı yok.İşte bütün endişemiz bu. Eğer bu yerel seçimlerde AKP’nin oyları artarsa, tek partili rejim tehlikesi söz konusu. Allah korusun o zaman rejimin de tehlikeye girmesinden endişe ederiz. Oylarını artırırsa, astıkları astık kestikleri kestik olur AKP’nin ve bu ülkeye yazık olur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *