ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP’yi protesto ettiler

AKP’yi protesto ettiler
YAYINLAMA: 07 Ocak 2022 / 14.24
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2022 / 14.24
Köy hizmetleri işçileri, AKP il binası önünde eylem yaptı. Türkiye Yol-iş Sendikası üyeleri, ak Parti il binası önünde toplanarak köy hizmetlerinin kapatılmasına yönelik çalışmaları protesto etti.

AK PARTİ il binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup dün slogan atmadan bekleyerek aralarında seçtikleri temsilcilerin AK Parti İl başkanı Ökkeş Eruslu ve Şahinbey il başkanı Hayri Kamalı ile görüşmelerini bekledi. Daha sonra il başkanı Eruslu ve ilçe başkanı Kamalı’ya birlikte sendika üyesi işçilerin arasında seçilen temsilciler, basın mensuplarına bir açıklama dağıtarak sessizce dağıldı. Ak Parti il başkanı Eruslu ise işçilere hitaben “Sorunları çözmeye sizden değil yukarıdan başlayacağız. Siz kaygısız olun” dedi.

Devletin temel yapısı değiştirilmek isteniyor

Yol-iş Sendikası yetkilileri tarafından basına dağıtılan bültende ilse “Kamu yönetimi reformu adı altında bir dizi taslakları üzerinde görüşüldü, bu taslakların yaşama döneminde yasalaşacağı belirtilerek bu taslaklarla amaçlanan devletin temel yapısını tümüyle değiştirmektedir. Böylelikle yıllardır ulus ötesi sermayenin ülkemize yapmış olduğu devleti küçültmeye yönelik baskıları gerçekleştirilmiş olacaktır” denildi.

Eyalet sistemine geçişin İlk adımı

Devletin hantal yapısını değiştirmek bahanesiyle yapılan değişikliklerin devlet yapısını tehdit ettiğini ifade eden sendikalı yetkililer, merkezi idarenin zayıflatılması, görevlilerin sınıflandırılması ve yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi, ardından federatif tipte bir devlet tartışmalarını gündeme getirecektir. Yapılan değişiklikler eyalet sistemine geçişin ilk adımlarıdır diyerek yerelleşmenin demokratikleşme ile eş anlamlı olmadığını iddia ettiler.

Bu taslakların yasalaşması durumunda kamu hizmetlerinin ihaleyle özel sektöre yatırılacağını, bunun da kamu hizmetlerinin aksamasına neden olacağını ileri süren yetkililer, kamu hizmetlerinin yerelleştirilmesi durumunda ülke çapında bölgeler arası dengesizliklerin artacağını söylediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *