ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aksu, eleştirileri haksız buldu

Aksu, eleştirileri haksız buldu
YAYINLAMA: 19 Temmuz 2023 / 21.00
GÜNCELLEME: 19 Temmuz 2023 / 21.16
Yerel Yönetimler Yasası’na yönelik eleştirileri haksız bulan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu söz konusu yasa çıkmadan önce farklı kesimlerin görüşüne başvurulduğunu açıkladı.

Eleştiri yapmaya kimsenin hakkı yok

“Biz kavga için gelmedik, hizmet için geldik” diyen Aksu, “Yerel Yönetimler reform yasası büyük eleştiriler aldı. İlk çalışmalar bürokrat arkadaşlarla başladı. Daha sonra genel başkanımızın talimatıyla geniş kapsamlı bir heyet oluşturuldu. Bunun içinde büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve bakanlar vardı. Çünkü parlamentoya sunduğumuz bu tasarılar madde madde bu saydığın heyetle birlikte tartışılarak yapıldı. Sadece bununla da kalınmadı. Bu kanunlar üniversitelerde görüşüldü. Sivil toplum örgütleri ve mesleki kuruluşlarda da tartışıldı. Ondan sonrada mecliste grubu bulunan partilerde tartışıldı. Kamu Yönetimi Temel Yasası TBMM’ye sunuldu. Bu konuda eleştiri yapmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Yetki yerinde kullanılacak

Üzerinde yapılan tartışmalardan sonra tasarının Plan Bütçe Komisyonun da görüşüldüğünü, Yerel Yönetimler Yasası’nın merkezdeki yetkiyi yerine devrettiğini belirten Aksu, “Yerel Yönetimler Yasası idarenin yeniden yapılandırılmasını, yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılmasını sağlayacak. Artık vatandaşa hizmet daha etkin, daha süratli ulaşacak” dedi.

Aksu, Kıbrıs’la ilgili bir soruya karşılık, “Harita devam ediyor, görüşmelerde devam ediyor” demekle yetindi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *