ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Alt geçit fazla eğimli, 37 aydınlatma direği çok fazla

Alt geçit fazla eğimli, 37  aydınlatma direği çok fazla
YAYINLAMA: 13 Ağustos 2024 / 16.06
GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2024 / 16.06

Kavşak bitti, eleştiriler başladı

 

Alt geçit fazla eğimli, 37 aydınlatma direği çok fazla

Maarif Kavşağı'nda üç aydan beri devam eden alt geçit inşaatı tamamlandı. Kavşakta son rötuşlar yapılıyor. Ancak, alt geçidin aşırı eğimli olması ve kavşağa aydınlatma için 37 tane direk dikilmesi eleştirilere neden oldu. Kaldırım taşlarının gelişigüzel döşenmesi ve baştan savma alel acele bitirilmeye çalışılmasına da tepki gösterildi.

Bir kavşakta 37 direk olur mu?

Vatandaşlar, Maarif Kavşağı'na da Balıklı Kavşağı'nda olduğu gibi bir adet yüksek aydınlatmanın yeterli olacağı halde, neden kavşağın adım başı aydınlatma direği ile donatıldığına bir anlam veremediğini söylerken, "Kavşağın bir uçtan bir uca mesafesi ortada. Avuç içi kadar kavşağı 37 tane aydınlatma direği kurulması, müteahhit firmanın gösterişinden başka bir şey değil. Kavşağı şöyle bir baktığınızda her yer direk oldu" diye konuştu.

Alt geçidin aşırı eğimi kazalara neden olabilir

Hayat Hastanesi önünden başlayan alt geçidin aşırı bir eğimle başladığını ve Telekom önünden yine aşırı bir eğimle çıkıldığını belirten vatandaşlar, "Ankara ve İstanbul'da yüzlerce kavşak yapıldı, hiç bu kadar eğimli alt geçit görmedik. Köprünün altında kalan alt geçit adeta bir V şeklini almış durumda. İnşallah bu kadar dik eğimler ileride kazalara neden olmaz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *