ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"Altın Pusula Büyük Ödülü"nü GSO aldı

"Altın Pusula Büyük Ödülü"nü GSO aldı
YAYINLAMA: 22 Ekim 2024 / 10.22
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2024 / 10.22

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği TÜHİD tarafından düzenlenen yarışmada bu yıl, "Altın Pusula Büyük Ödülü"nü Gaziantep Sanayi Odası aldı. Oda Başkanı Nejat Koçer, ödülü Vali Lütfullah Bilgin ile birlikte alırken, yaptığı konuşmada, "Marka Şehir" Gaziantep'in 5 milyar dolar ihracat yapacağını, 100 ulusal marka oluşturacağını, insanların özgüveninin yerine geldiğini, bin yeni işletme kurulacağını ve 50 bin yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Üretimin önündeki engelleri aştıkları takdirde önümüzdeki 5 yılda 100 ulusal marka yaratmayı hedeflediklerini belirten Koçer, geçtiğimiz yılın en başarılı halkla ilişkiler projelerini ödüllendirmek ve geleceğin başarılı çalışmalarını özendirmek amacıyla Halkla İlişkiler Derneği tarafından dördüncüsü düzenlenen Altın Pusula ödül töreninde, GSO tarafından 2003 yılında başlatılan "Marka Şehir Gaziantep" projesini büyük ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin önde gelen 67 ulusal ve uluslararası firmaları arasından 3 aya yakın süren değerlendirmeler sonunda 4. Altın Pusula Ödülleri Seçici Kurulu'nun, Gaziantep Sanayi Odası'nın "Marka Şehir Gaziantep" projesini ödüle layık bulduğunu ifade eden Koçer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Üretimin önündeki engelleri aştığımız takdirde, önümüzdeki 5 yılda 100 ulusal marka yaratmayı, 5 milyar dolarlık direkt ihracatı, 1000 yeni sanayi işletmesini ve 50 bin kişilik istihdamı önümüze hedef koyduk. Hedefimiz büyük yolumuz uzun. Bu ödülü sanayileşme modeli ile Türkiye'ye öncü ve örnek olmuş, yarattığı birlik ve beraberlik ruhuyla başarıyı yakalamış, üretim ve istihdam adına girişimciliği ile öne çıkmış üreten Gaziantepliler adına aldık."

Koçer, GSO'nun aldığı ödülle bir ilki daha gerçekleştirdiğini ve İstanbul, Ankara ve İzmir dışında ilk defa ödülü bir Anadolu kentinin aldığını kaydetti.

Erdoğan, özel sektörü övdü

Kamu sektörünün yanında özel sektörün de büyük bir gayret içinde olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Özel sektörümüz artık her şeyi devletten beklemeden yapmanın imkanlarını araştırıyor. Yatırımcımız, kendi geleceğini çizmek üzere harekete geçiyor. Ne yapılıyor? Mevcut şartların sağladığı güven ve istikrarın nimetleri değerlendiriliyor. Artık yatırımcımız, girişimcimiz kendi potansiyelini ortaya koyuyor. Kendi vizyonunu şekillendirmek için gayret gösteriyor. İnisiyatif kullanıyor. Şurası bir gerçek ki bugün Türkiye'de bilinçli, etkili, donanımlı insanlarımızın katılımıyla çağdaş sektörel adımlar atılıyor. Türkiye ekonomisi kamu ve özel sektörü ile sadece büyümüyor, aynı zamanda bilinçleniyor, ilerliyor, gelecek adına çok değerli mesafeler kazanıyor" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *