ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Altyapıdaki yetersizlik, yoğun elektrik kullanımında sıkıntı yaratıyor

Altyapıdaki yetersizlik, yoğun elektrik kullanımında sıkıntı yaratıyor
YAYINLAMA: 09 Haziran 2024 / 14.10
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2024 / 14.10

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Arif Nacaroğlu, altyapıdaki yetersizliğin, yoğun elektrik kullanımında sıkıntı yarattığını belirtti.

Nacaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, son iki günde yağan yoğun kar ve yağmurun, kentin elektrik sisteminde ciddi sorunlar yarattığını, bu sorunların, önümüzdeki kış günlerinin sıkıntılı geçeceğinin habercisi olduğunu söyledi.

Elektrik kesintilerinin, elektrik santrallerinde yaşanan sorunlardan kaynaklanmadığını kaydeden Nacaroğlu, kesintilerin şehir içi elektrik şebekesinde meydana gelen arızalar nedeniyle yaşandığını belirtti. "Altyapıdaki yetersizlik yoğun elektrik kullanımında sıkıntı yaratıyor. Elektrik kesintilerinin görünürdeki nedeni, sistemde kullanılan kalitesiz malzemenin ve kötü işçiliğin yoğun kar nedeniyle iflas etmiş olmasıdır" diyen Nacaroğlu, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi şehir içi elektrik şebekesinin düzgün projelerle bir an önce yeraltına indirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Gaziantep'te TEDAŞ çalışanlarının, sorunun çözümü için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Nacaroğlu, şunları söyledi: "Ne yazık ki, bugün Enerji Bakanlığı, şehir içi şebekeleri yenilemek, yer altına indirmek gibi teknik çalışmalarla uğraşmamaktadır. Bunun yerine zaten yeterli olan elektrik üretimimize rağmen, bir kaç yabancı firmayı batmaktan kurtarmak istercesine nükleer santrallere takılıp kalmıştır.

Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan ülkemiz insanının yaşam kalitesinde 50. sırada olması, bu politikaları uygulayanların sorunudur. Benzer sorunların hükümetleri istifaya dahi götürebileceği ülkelerle kıyaslandığında neden 50. sırada olduğumuz daha iyi anlaşılmaktadır."

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *