ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Altyapıyla ilgili bir harita yok

Altyapıyla ilgili bir harita yok
YAYINLAMA: 08 Kasım 2023 / 17.01
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2023 / 17.10
Aylık basın toplantısının üçüncüsünü gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıda Gıda Bankası’ndan sokak çocuklarına, toplu ulaşımdan sudaki kaçak oranına kadar pek çok konu ve çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Güzelbey, 2005 Mayıs ayında gelmesi öngörülen doğalgazın 2005 Mart ayında gelmesinin kesinleştiğini, bu konuda bir şirketin kurulma aşamasında olduğunu söyledi.

Doğalgaz 2005 martında geliyor

Doğalgaz konusunda yeraltı haritası bulunmadığını, bu çalışmaların ne zaman ve ne şekilde biteceğinin şu anda söylenmesinin bile mümkün olmadığını belirten Güzelbey, “Doğalgazla ilgili bir şirket şu anda kuruluş aşamasında. Büyükşehir belediyesinin bu şirketteki payı kanunen yüzde 10 olacak. Doğalgazın altyapı çalışmalarına başladık. Biz bu konuda belediye olarak üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

Doğalgaz, 2005 yılında Organize Sanayi Bölgesine geldikten sonra biz de şehrin altyapısı içinde doğalgaz şebekesinin çalışmalarını yapacağız. Doğalgazın gelişi 2005 yılının Mayıs ayı idi. Bazı görüşmeler yaparak bunu 2005 yılının Mart ayına çekebildik. Altyapıyla ilgili bir harita yok. Kanalı eşiyorsunuz nerede olduğu belli değil. Bu nedenle altyapının ne zaman biteceği konusunda da bir tarih vermem mümkün değil. Ancak bir sonraki toplantıda bu konuyla ilgili bilgiler verebilirim” dedi.

Fakirlerin envanteri çıkartılacak

Türkiye’de ilk defa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Gıda Bankası kurulduğunu, Gıda Bankasının etkin ve verimli çalışma yapılabilmesi için hane halkı tespiti yaptıklarını belirten Güzelbey, yardımların amacına uygun olarak yapılabilmesi ve fakirin fakirini bulmak için Devlet İstatistik Enstitüsü ile çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Konserin geliri Gıda Bankası’na aktarılacak

Hane halkı tespitini yapmaktaki amaçlarının fakir kişileri belirlemek olduğunu yineleyen Güzelbey, “Asıl amacımız bu şehirde fakirin fakirine ulaşabilmek. Hedefimiz özürlüyü ve yardıma muhtaç olan insanları tespit etmek. Bugüne kadar şehrimizde hane halkı tespiti ile ilgili çok ciddi ve verimli bir çalışma yapılmamış. Biz Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde diğer sivil toplum kuruluşları, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve valiliği de bu işe katarak ciddi bir çalışma başlattık” dedi.

Gıda Bankası’na gelir sağlamak amacıyla 10 Haziran Perşembe günü Anadolu Ateşi topluluğunun 180 kişilik bir ekiple kentimize gelerek GASKİ tesislerinde konser vereceğini ve bu konserin gelirinin tamamen Gıda Bankası’na aktarılacağını açıklayan Güzelbey, konser biletlerinin de 20-25 milyon liraya satıldığını söyledi.

Bizim, 2023 gibi bir hedefimiz var

Kent Konseyi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını da kaydeden Güzelbey, ”17 Haziran’da tam olarak faaliyetlerimize başlayacağız. Bu komisyonda GSO, GTO, GAZÜ, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve belediyemizden teknik ekiplerin de bulunduğu, komisyonların çalışmalarına zaman geçirmeden başlayacağız. Yapacağımız toplantıda, 20 yıl sonra Gaziantep’in ne durumda olacağını, Gaziantep’in genel perspektifinin tartışılmasını amaçlıyoruz. Bizim, 2023 gibi bir hedefimiz var. Yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Gaziantep’in durumu ne olmalıdır? Sanayisi, ticareti, turizmi nerede olmalıdır, toplu konut nereye yapılmalıdır? gibi konuları 20 yıllık bir açıdan değerlendireceğiz. Yine kent konseyinin önemli gündem maddelerinden biri de bütün dünyanın ilgisini çeken Zeugma mozaikleri olacaktır. Bununla ilgili müzenin yapımı, eşsiz mozaiklerin sergilenmesi ve tanıtım konusu da yine kent konseyinde ele alınacaktır” şeklinde açıklama yaptı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *