ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Anadolu ve Gaziantep Liseleri kıyasıya yarıştı

Anadolu ve Gaziantep Liseleri kıyasıya yarıştı
YAYINLAMA: 27 Aralık 2021 / 14.11
GÜNCELLEME: 27 Aralık 2021 / 14.11
Yarışmanın galibi Anadolu Lisesi

Liseler arası bilgi Yarışması’nda bu kez Anadolu Lisesi ile Gaziantep lisesi öğrencileri yarıştı. Başa baş giden yarışmayı Anadolu Lisesi on puan farkla kazandı. Anadolu Lisesi’nin takımı Nil Tuzcu, Ahmet H. İspir ve Beyhan Sarıkaya‘dan oluştu. Ekibi yarışmaya müdür başyardımcısı Ertuğrul Coşkun ile kimya öğretmeni Mehmet Yavuz hazırladı. Anadolu Lisesi ekibi yarışmadan mutlu olarak ayrıldı.

Yarışmanın sonuna dek eşit puanla yarışan takımlardan Anadolu Lisesi son soruları başarıyla yanıtlayarak yarışı kazandı. Anadolu Lisesi takımı hazırlayan kimya öğretmeni Mehmet Yavuz ve müdür başyardımcısı Ertuğrul Coşkun, takım olarak yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını, Gaziantep’te fen liselerinden sonra en başarılı okulun kendi okulları olduğunu belirterek, “Kendimize bu yarışmada hedef olarak finali seçtik. Takımımıza güveniyoruz” dedi.

Türkçe, matematik, kimya, fizik, biyoloji, tarih, coğrafya ve genel kültürden oluşan 20 sorunun yer aldığı yarışmada, Anadolu Lisesi takımı 170, Gaziantep lisesi takımı ise 160 puan aldı.

Kanal 5 televizyonu tarafından düzenlenen ve 27 lisenin katıldığı Liselerarası Bbilgi Yarışması Sanayi odası toplantı salonunda dün devam etti. Yarışmada Anadolu lisesine Gaziantep lisesi öğrencileri kazanmak için ter döktü.

Finali haziran ayında yapılacak olan yarışmanın dünkü bölümünde karşı karşıya gelen liselerden Anadolu Lisesini Nil Tuzcu, Ahmet H. İspir ve Beyhan Sarıkaya, Gaziantep lisesini ise Ufuk Uylaş, Pınar Keçeci ve İrfan Kılıç’tan oluşan ekipler temsil etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *