ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP’lı Özdemir’den itiraf: “Kriz yaratan hükümette yer almakla hata ettik!”

ANAP’lı Özdemir’den itiraf: “Kriz yaratan hükümette yer almakla hata ettik!”
YAYINLAMA: 30 Haziran 2021 / 14.41
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2021 / 14.41
57. Koalisyon hükümetinin çok çarpık ve sağlıksız olduğuna dikkat çeken ANAP İstanbul Milletvekili adayı ve eski Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir’den itiraf, “Krizlere neden olan hükümetle ortaklığı devam ettirmekle hata ettik” diye konuştu. Özal’ın prenslerinden olan Özdemir, hükümet ortakları da dahil siyasi partilerin AB konusunda kendilerini yalnız bıraktığını vurguladı.

3 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle önceki gün Gaziantep teşkilatlarını ziyaret eden Özdemir, Sabah’ın sorularını yanıtladı. ANAP’ın 57. koalisyon hükümeti içerisinde yer almasının partilerine zarar verdiğini ifade eden Özdemir, “Keşke bu iktidar içerisinde yer alma-saydık” diye tepkisini dile getirdi. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çözümünün ANAP’ın tek başına iktidara gelmesiyle mümkün olacağını söyleyen Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

“Her ne kadar bu hükümet krizlere yol açmış olsa da, önemli yasaların altına imzasını atmıştır. AB’ye uyum yasalarını çıkarmayı başardı. Fakat daha sonra AB, 60 sayfalık hazırladığı ve içerisinde işkencenin de bulunduğu birçok düzenlemenin ve uygulamanın yapılmasını istedi. Bunun hayata geçirilmesi için meclisin açık olması gerekti, fakat bu yapılmadı. Seçim sonrasına kaldı” dedi.

Avrupa ülkelerine gitmek taraftarı olanların insanca yaşam istediklerini hatırlatan Özdemir, “Türklerin 3. sınıf vatandaş olmasını önlemek için AB’yi istiyoruz. Avrasya ülkelerine önderlik etmek için AB’yi istiyoruz. Müslüman laik bir ülke olarak istiyoruz. Daha nice faydalan için illa da AB diyoruz. Eğer ANAP tek başına iktidar olursa, bu kadro ve ekiple Türkiye’yi AB’ye taşıyacaktır. Partimiz 4 Kasım’da iktidar olması halinde ülkeyi ayağa kaldıracak projeleri ve programı hayata geçirecek. Mevcut hükümet çok çarpık ve sağlıksız kuruldu. Bunun içinde projelerimizi hayata geçiremedik. AB konusunda bizi yalnız bıraktılar. ANAP dışında Türkiye’yi AB’ye taşıyacak başka parti göremiyorum. ANAP’ın baraj sıkıntısı olduğuna da inanmıyorum” diye konuştu.

ANAP’ı tenkit edenlerin Özal hayranı kesildiklerine de dikkat çeken Ali Talip Özdemir, iktidara talip olduğu ileri sürülen AK Parti’nin başbakan adayının halen olmamasının düşündürücü olduğunu belirterek şöyle devam etti: “ANAP dışındaki hiçbir parti vizyona sahip değil. AK Parti’de liderlik kavgası var. Ve bu partinin neresi yeni? Bunlar eski FP’li ve Erbakan’ın kadrosu. Üstelik yeni olduğunu iddia eden AK Parti’nin tüm adayları araştırılsın bakın altında neler çıkacak. Renksiz, tatsız, misyonu olmayan bir parti. Ve ben Recep Tayip Erdoğan’ın değiştiğine de inanmıyorum. Ancak Ecevit’in aksine, yasal olarak kurulan AK Parti’yi tehlike olarak ta görmüyorum.”

Siyasi Patiler ve Seçim Yasalarının kesinlikle değişmesi gerektiğini savunan Özdemir, milletvekilliğinin de bir geçim kapısı olmaktan çıkarılması gerektiğini açıkladı. Özdemir, “5 Tane lider bu ülkeyi yönetiyor. Bu yüzden de sağlıklı hükümetler kurulamıyor. 2 Turlu seçim şart” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *